Датата за начало на преговорите за членство в ЕС на

...
Датата за начало на преговорите за членство в ЕС на
Коментари Харесай

Македония и Албания с дата за начало на преговорите за ЕС - вероятно през 2020 г.

Датата за начало на договарянията за участие в Европейски Съюз на Македония и Албания ще бъде разисквана преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани . Тя следва да се организира през май 2020 година в Загреб в границите на Хърватското председателство.

Това одобриха водачите на Европейския съвет през днешния ден по предложение на българския министър председател Бойко Борисов.

Предложението бе в съгласие и подкрепено от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и немския канцлер Ангела Меркел .
 Блокирането на пътя на Македония към Европейски Съюз - удар против България
Блокирането на пътя на Македония към Европейски Съюз - удар против България

Нямаше да има Преспанско съглашение без Споразумението ни с Македония

" Това по-специално се отнася за Република Северна Македония и Албания ", посочи министър председателят Борисов.

По думите му към този момент имаме изречение, което дава тази вероятност, за която толкоз настоявахме. " Предложих го и за наслада сътрудниците го одобриха ", сподели Борисов, представен от пресслужбата на Министерски съвет.
 Каракачанов: Политиците в Македония имат късмет да се поправят
Каракачанов: Политиците в Македония имат късмет да се поправят

Той не приема тезата, че по този начин се оказва помощ на Сърбия и Русия

Относно пакета " Мобилност I " България и още пет страни - Литва, Латвия, Полша, Румъния и Унгария, изпратиха писмо до Екологичен потенциал и Европейска комисия . Целта е съглашението да бъде преразгледано.

" Толкова доста кръпки му се сложиха, че към този момент загуби първичния си смисъл ", безапелационен беше министър-председателят Бойко Борисов.

В писмото, инициирано от шестте европейски страни, измежду които е и България, се показва, че е нужна задълбочена полемика , която взима поради националните специфики на всички страни членки , в това число на тези, които се намират на външните граници на Европейски Съюз. Предлага се оценка на въздействието преди продължение на договарянията.

" Няма да приемем ограничения, които основават ненужни разделения в Европейски Съюз . Ние сме мощно уверени, че новите законодателни ограничения би трябвало да бъдат реалистични, пропорционални и недискриминационни . Те би трябвало да запазят конкуренцията в транспортния бранш на Европейски Съюз, без да слагат нашите компании в по-лоша позиция, в сравнение с компании, произхождащи от трети страни ", се отбелязва още в писмото.

В писмото за пакета " Мобилност " се показва, че някои от предложенията в Пакета ще доведат до увеличение броя на празните курсове на камионите . Това автоматизирано значи и съществени спомагателни стотици хиляди тонове въглеродни излъчвания годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР