Датата е 23-ти април. Мястото - Националния стадион "Васил Левски",

...
Датата е 23-ти април. Мястото - Националния стадион "Васил Левски",
Коментари Харесай

Жестоката борба, която преплита Локо Пд и Септември

Датата е 23-ти април. Мястото - Националния стадион "Васил Левски ", а залогът - класиране на край за Купата на България. Един против различен са Септември и Локомотив Пловдив. 90 минути по-късно една фантазия оживява, до момента в който друга бива потъпкана...

Локомотив взе своето и си обезпечи присъединяване на финала за Купата на страната. Само седмица по-късно обаче следва нов конфликт със Септември. Този път за състезание, където жребият събра двата тима в група Б на втората осмица. А надали ще е неточност да кажем, че възможните 3 точки за Септември в този момент наподобяват с много по-голямо значение, в сравнение с за Локомотив.

"Смърфовете " не престават конкуренцията със Славия за първото място в тази група, което би означавало дуел с Ботев Враца в баражите за 7-мото място. За останалия на втората позиция в групата първото тестване в баражите ще е против Етър. Все тежки тествания, в които сметките наподобяват ненужни.

Но да се върнем на Септември и упоритостите на столичани за 3-тото място в тази група. В момента тимът на Христо Арангелов и Мариян Христов води с точка пред последния в група Б Дунав. А за какво третата позиция е толкоз примамлива? Защото би означавала, че в баражите за оцеляване първият тест ще е Верея, до момента в който тимът, който приключи на последното място в групата ще би трябвало първо да играе с Витоша, което наподобява надалеч по-трудно тестване.

Но да се върнем на самата среща сред Локомотив Пловдив и Септември. Ако съдим по историята на този сезон, то столичани имат за какво да са изпълнени с оптимизъм. Септември освен завоюва последните два мача с Локомотив за състезание, само че и не позволи гол в този интервал. Добавете и обстоятелството, че последните два пъти Септември си потегли с победа от пловдивския парк "Лаута ", когато приказваме за срещи от Първа лига.

На финалната права от сезона отборът от София ще се надява да усъвършенства някои от индикаторите си. Като да вземем за пример - да се откри постоянен голмайстор, като септемврийци имат единствено 30 гола в 31 мача. Сред играчите пък никой не е минал границата от 4 попадения, като с толкоз са Борис Галчев, Асен Чандъров и Кристофър Мандиангу.

От другата страна в цялата долна осмица пък само Етър е с по-добри индикатори в отбрана от Локомотив Пловдив. За 31 мача "смърфовете " позволиха едвам 35 гола, а блестящите изяви на вратаря Мартин Луков в избран миг даже му осигуриха повиквателна за националния тим на България.

И по този начин - пристигна време за следващото опълчване сред Локомотив Пловдив и Септември. За едните преимуществото идва от самочувствието на скорошните победи над този противник. За другите на дневен ред е желанието за реваншизъм и доказване.

Неотдавна Мариян Христов дефинира рейда на Септември към Купата на България като "десертът на техния сезон ". Досещате се кое е главното, нали? За Септември задачата си остава преди всичко оцеляване. Е, тази година столичани към този момент откриха, че ще останат без десерт. Въпросът е ще съумеят ли да си обезпечат най-малко главно преди кухнята да затвори?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР