Датата е 13-ти, рано сутрин всички пилоти се подготвят за

...
Датата е 13-ти, рано сутрин всички пилоти се подготвят за
Коментари Харесай

Racetrack Experience 2018 – Суперавтомобилите На България И Гърция

Датата е 13-ти, рано заран всички водачи се приготвят за старт на пистовия уикенд в Серес. За благополучие, октомврийските температури се оказват идеални за усъвършенстване на времена. Веднага след наложителния брифинг, водачите стартират своите обиколки в устрема да дадат най-хубавото от себе си и техните коли.

Това е Racetrack Experience 2018 – пистово събитие от интернационален темперамент, проведено от Премиум Рали София – Свети Влас и гръцкия клуб за суперавтомобили Speedsector. На 13-ти и 14-ти октомври над 60 автомобила от целия свят подвигнаха адреналина на пистата в Серес. Сред представителите на Япония бяха Nissan GT-R и Subaru Impreza. Прехвърляйки се от Азия към Европа, прецизните немци бяха показани от голям брой М модели на марката BMW, Audi R8 и няколко RS модела. Естествено, един пистов уикенд не би бил същият без представители на Porsche. Автомобилите от Щутгарт преобладаваха на пистата. Нямаше по какъв начин да не чуем и забележим добре познатите на всички шест цилиндрови боксери и то точно 911.

Посетителите имаха опция да се насладят на една американска класика – имитация на Shelby Cobra. Автомобилът се задвижва от достоверен Roush мотор с размер от 427 кубически инча или превърнато в кубически сантиметри, стремглавите 7 литра. Няма да излъжем в случай че кажем, че сме впечатлени от водача, който управляваше автомобила, тежащ 700 кг, с мотор V8 с цели 7 литра размер и мощ от 550 конски сили.

Не бихме пропуснали и представителите на AMG, и по-специално модифицираното до над 600к.с. C 63S AMG, както и основаните особено за писта AMG GT R. Многобройните гости на пистата имаха опция да видят няколко страхотни екземпляра на Ferrari, като Ferrari F360 Modena, F430 Spider, „ фамилното “ Ferrari FF, 458 Italia и обичаното на доста автомобилни почитатели Ferrari 599 GTO. Разбира се, уикендът в Серес нямаше да е същият без Lamborghini, а точно специфичният фабричен модифициран Huracan Performante. Моделът разполага с V10 мотор, с впечатляващите 640 конски сили, които в композиция с уменията на водача, реализираха време от 1 минута и 20 секунди и призовото място в Racetrack Experience 2018! На 2ро и 3то място в Класирането с времена 1:24 и 1:25 бяха представители на Porsche: 997 Turbo и 991 Turbo S.

Основната идея на трак уикенда e да сплоти хора от разнообразни националности и култури в една обща пристрастеност: суперавтомобилите и тестването на опциите им на писта!
Racetrack Experience 2018 се провежда с поддръжката на BatChavo Inside, BBC Top Gear Bulgaria, Bri4ka.com, Michelin, Stella Artois, Eneos, Markoulakos Law Firm, Spanos AE, Hedera Print House.
Организаторите дават обещание още вълнуващи събития, които да радват почитателите на бързите скорости. Чакаме с неспокойствие повече информация за идните им начинания!
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР