Датата е 02.09.2020г. Часът е 11:30. Иван Георгиев и негови

...
Датата е 02.09.2020г. Часът е 11:30. Иван Георгиев и негови
Коментари Харесай

Нов случай на полицейско насилие по време на протестите от миналата година

Датата е 02.09.2020г. Часът е 11:30. Иван Георгиев и негови съпартийци от " Възраждане " са в Триъгълника на властта. В миг на ескалация на напрежението служители на реда вършат т. нар " чувал " на Иван.

" Всичко безусловно беше за елементи от секундата. Просто идват, сграбчват те и те извеждат от митинга. Веднага ми скъсаха якето, счупиха ми очилата и ме напръскаха с пикантен спрей ", показа той.

След задържането Иван е със счупени челюст, скула и нос, споделя Он Ер.

" Моментално 4-5 индивида бяха на гърба ми. Всеки ме биеше, както откри за добре. Един от служителите на реда ми бъркаше в очите, с цел да не мога да видя някого и да го разкрия по-късно. Колена, лакти, юмруци, който, както откри ", добави Георгиев.

Иван Георгиев е арестуван в 6-о Районно ръководство в София. Следва и обвиняване.

" Съдът, когато видя обвинения в правосъдна зала, сподели, че външният му тип съществено разколебава обвинителната теза на прокуратурата. И го пусна без мярка за неотклонение. По писмените материали, съдържащи се в досъдебното произвеждане, които имах опция да прочета, пишеше, че е оказвал подпомагане и никаква опозиция на полицейските органи ", уточни юристът Петър Петров.

Въпреки че Иван Георгиев се храни месец единствено със сламка и е със междинна телесна щета, към този момент близо година няма открит провинен за положението му.

По този случай водачът на партията Костадин Костадинов написа във Facebook:  



Това е Иван Георгиев, член на Възраждане в Добрич.

Миналата година на 2 септември беше похитен от служителите на реда на митинга, напръскан с пикантен спрей, с цел да не може да вижда и по-късно свиреп пребит. Отвличането му го има снимано, само че побоят не, тъй като беше пребит зад полицейския кордон. При побоя долната челюст, скулата и носът на Иван са счупени от полицейските садисти - натъртвам това, тъй като той е бил пребит от най-малко няколко индивида, до момента в който е лежал в безпомощно положение на земята, без даже да може да вижда биячите си. Същият ден по искане на прокуратурата беше арестуван за 72 часа, като му беше повдигнато и обвиняване за... нахлуване над служител на реда!

В същия този ден бяха задържани още 6 членове и 5 симпатизанти на Възраждане. Аз самият към края на деня бях полузаконно похитен и арестуван за една вечер в Централния софийски затвор - с цел да ми покажат какво ме чака...

Пиша всичко това, тъй като година по-късно излязоха нови, ужасяващи фрагменти с побои над арестувани протестиращи вечерта на същия 2 септември. Гледам мненията на самонареклите се " партии на митинга " и се пробвам да си спомня кой от тях присъстваше в този ден на площада. Там беше Хаджигенчович, само че зад полецийския кордон, там беше и Мая, само че с цел да се снима с антуража си и по-късно изчезна някъде. Там имаше всевъзможни хора, само че единствената проведена мощ беше Възраждане. Точно заради тази причина главният полицейско-мутренски удар пристигна върху нас. Само че нито тогава, нито в този момент, това беше отразено. Никой не потърси Иван за коментар или репортаж - той е от Възраждане. Никой не потърси и мен, въпреки всичко аз съм от Възраждане. Само Миролюба Бенатова изиска изявление, само че в пандиза ми бяха взели телефона и то пропадна.
 Съд и сурово наказване желаят депутатите за служителя на реда с палката от фрагментите на митинга. Вижте кой е той Съд и сурово наказване желаят депутатите за служителя на реда с палката от фрагментите на митинга. Вижте кой е той
Един от четиримата обвинени за полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет е към този момент някогашният основен контрольор в Столична дирекция на вътрешните работи Андон Ан...

1 година по-късно нищо ново. Иван още е обвинен, макар че се освидетелства със междинна телесна щета и в продължение на месец се храни със сламка, без да може да продума и дума. Все още нямаме запис тъкмо от неговия побой. Все още никой не го е потърсил за изявление. А в Народното събрание самозвани " протестиращи " присвояват историята на други. Нищо ново. Но пък въпреки това, май не остана човек в страната, който да не е надълбоко отвратен от дейностите на тези партии в Народното събрание. Те на процедура потвърдиха, че няма никаква разлика сред тях, ГЕРБ и Движение за права и свободи да вземем за пример. Абсолютно едно и също нещо съставляват.

Така че дано отидем на ново избори.

Нека!

И дано тогава забележим какво ще предпочатат разочарованите и излъгани за следващ път българи - истината на Възраждане или ментета в Народното събрание.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР