Датата беше уточнена в неофициални разговори в кулоарите на почивката,

...
Датата беше уточнена в неофициални разговори в кулоарите на почивката,
Коментари Харесай

Съветниците в София се отказаха от четвърти опит за избор на председател, отложиха заседанието

Датата беше конкретизирана в неофициални диалози в коридорите на почивката, а публично препоръчана на сесията от водача на групата на Българска социалистическа партия Иван Таков. Преди това имаше други три дати за осъществяване на съвещанието, само че все с единствения мотив през това време да се проведат договаряния и политически съвещания. Идеята на отлагането на опита за избор през днешния ден беше споделена от всички политически обединения с разбирането, че той още веднъж ще бъде безплоден.

Пръв кметът Васил Терзиев се обърна с зов към съветниците да намерят дружно политическото решение за избор на ръководител до понеделник, с цел да се събере СОС на 12 декември. По думите му тази дата е последният късмет, с цел да не бъдат блокирани парите за план-сметката за чистотата и парите на общината за ВиК инфраструктурата, с цел да не загубим европейски средства.

" Незавимисимо какво ще коства партийно, би трябвало да намерим решение до понеделник, тъй че вторник да придвижим работата " - с тези думи Терзиев предложи съвещанието на СОС да се организира идната седмица на 12 декември. " Разбирам потребността от договаряния, би трябвало да се случи, само че би трябвало да отпушим работата. Всички дружно да седнем на масата ", прикани той.

" Най-спешното е разплащането за парите по ВиК, които са над 70 млн., които нямаме. Ако не се случи, губим 42 млн. и още, общо 240 млн. лева е вредата, плюс други дребни неща за лукс. Трябва да приемем план-сметката, с цел да имаме нужните запаси за поддръжката и почистването на града ни ", изясни той в отговор на Иван Таков от Българска социалистическа партия. Таков и сътрудника му от ГЕРБ Прошко Прошков пък подчертаха, че писмото с поканата за следващ кръг диалози е получено едвам през вчерашния ден и по този начин са изгубени скъпи шест дни, в които е можело да бъдат извършени диалозите.



Съветникът от ПП-ДБ-СС Димитър Шалъфов предложи да гласоподават за сесия на 19 декември, вторник. Той посочи, че няма смисъл през днешния ден да губят време в четвърти опит, защото ще се получи същият резултат от предишния четвъртък.   " Няма смисъл да повтаряме процедурата от предходната седмица и да губим ненужно време, в което да водим договаряния ", уточни той.



Последва предложение от Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, който изиска идващото съвещание да се организира на 21 декември, с цел да има време, с изключение на обособените срещи на Терзиев в партиите, да се организира и една обща консултация с присъединяване на представители на всички политически групи по едно и също време. 

Предстои съветниците да гласоподават отсрочване нра днешното съвещание и насрочване на последващо за избор на ръководител на 12, 19 или 21 декември.

Днешното съвещание е четвъртият опит да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР