Датата 9 юни ще остане завинаги късметлийска в живота на

...
Датата 9 юни ще остане завинаги късметлийска в живота на
Коментари Харесай

Ужас във въздуха: Градушка потроши самолет в сърцето на Европа СНИМКИ

Датата 9 юни ще остане вечно късметлийска в живота на повече от стотина пасажери, претърпели същински смут в небето в сърцето на Европа на връщане от лятната си почивка.

Големите герои в този инфарктен случай с благополучен край, са водачите на този аероплан. За малко, обществените мрежи бяха заляти от откровени благодарности от близки, другари и фамилии на оживелите като по знамение след пъкъла с ледени парчета в небето пасажери на борда.

„ След като видиш сходна панорама на одеве кацнал аероплан, това, което би трябвало да направиш неотложно, е да аплодираш без да спираш водачите на този полет “, гласи коментар в мрежата X (предишно име Туитър – б.р.).

От „ носа “ на машината на Австрийските авиолинии са останали единствено елементи. Прозорците са мощно напукани и натрошен от десетки удари от ледените парчета. Пожарната и Спешна помощ на летището във Виена са били неотложно на място, само че не се е наложило да се намесват.

Полет OS 434 на австрийските авиолинии попада в адска градушка във въздуха, само че съумява в действителност като по знамение да кацне на интернационалното летище във Виена в 17:55 часа централно европейско време през днешния ден (9 юни, неделя – б.р.).

Два часа по-рано, самолетът излетява от Палма де Майорка без нито едно свободно място на борда и най-вече с пасажери, прибиращи се вкъщи от отмора в испанския курорт. Никой не подозира кошмарът, който следва за всички.

По първична информация за случилото се, градушката се е разразила някъде над австрийския град Хартберг, на към 6000 м надморска височина. Кошмарът стартира на 150 км югозападно от Виена, поради мощна турбуленция и солидна градушка.

Пилотите са изпратили по радиото „ Mayday “, само че са кацнали наред. Въпреки неприятното време и съвсем никаква видимост, поради напуканите предни стъкла, водачите резервират завидно хладнокръвие и съумяват да приземят самолета. 

Градушката безусловно потрошава машината, а самолета наподобява на минал през полесражение, което може би не е надалеч от истината поради това, което водачи, екипаж и пасажери претърпяват във въздуха по време на бурята.

Носът на самолета е потрошен, както и предните стъкла. Изглежда необикновено, че няма нито един потърпевш на борда и че този полет съумява да кацне безаварийно, освен това, съвсем по разписание. Гледката обаче не е за хора със слаби сърца.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР