Датата 9 септември отново разпали страстите в парламента и се

...
Датата 9 септември отново разпали страстите в парламента и се
Коментари Харесай

9 септември пак скара БСП и управляващите в парламента |

Датата 9 септември още веднъж разпали пристрастеностите в Народното събрание и се стигна до размяната на остри заявления между БСП и ръководещите.

Първи на трибуната застана социалистът Александър Симов. Думите му, че през днешния ден се навършват 76 години от смяната на 9 септември обаче провокира реакцията на болшинството и ГЕРБ и " Обединени патриоти " напуснаха залата.

Според Симов в този момент било съвременно да се приказва неприятно за 9 септември, само че той нямало да го направи.

" Поривът за един различен вероятен свят в никакъв случай не е изгасвал. Виждаме по какъв начин от ден на ден хора обръщат не обвинителен, а отегчителен взор, тъй като неуспехът на прехода ще кара цели генерации да се връща към 9 септември, да схванат неговите уроци, фантазии и неговите неточности ", уточни той.

" Въпреки всички рецензии против демократичния преход, през последните 30 година беше прекъсната практиката за политическо принуждение върху народа ", отвърна му в декларация от името на ГЕРБ Тома Биков.

" 9 септември е урок за всички български политици и за тези, които би трябвало да отстояват националния интерес. На датата няма осъществена гражданска война. Народът не взе участие в преврата, който е изработен от външни фактори. Народът не избра кой да го ръководи на 9 септември, той беше изместен силово в напълно друго поле и 45 години трябваше да изтърпи да бъде там, където не му е мястото ", отсече Биков.

Декларацията на Българска социалистическа партия разгневи и депутата от " Обединени патриоти " Милен Михов. Той уточни, че декларацията на левицата е жестоко, брутално потребление на историята за политически цели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР