Датата 7 юни се оказва неподходяща за конгрес на Българския

...
Датата 7 юни се оказва неподходяща за конгрес на Българския
Коментари Харесай

Насрочват нова дата за конгреса на БФС

Датата 7 юни се оказва несъответствуваща за конгрес на Българския футболен съюз след пандемията от ковид. Промените, които УЕФА наложи в спортния календар, постановат търсене на нов ден за осъществяване на най-висшия конгрес в родния футбол. Според евроцентралата първият кръг от баражите за Евро 2020, което към този момент стана Евро 2021, би трябвало да се изиграе на 4 юни. На този ден България по стратегия приема Унгария, а спечелилият в дуела ще се изправи в съдбоносен конфликт за визата на 9 юни.

Съперник ще е спечелилият другия конфликт в нашия квартет – този сред Исландия и Румъния, които се срещат в Рейкявик. Двубоите са в един мач като при триумф нашите още веднъж ще са домакини.

" Ситуацията очевидно постанова смяна – признава пред " Труд " Михаил Касабов, и.д. президент на БФС. – Изпълкомът би трябвало да насрочи нова дата за конгреса. При триумф на първия мач от баражите, дай Боже, няма по какъв начин да прави конгрес часове преди конфликта за присъединяване на Евро 2021. Разбира се, в случай че не желаеме да станем заложници на идните промени в календара, не би трябвало да бързаме за нова дата. По-добре ще е да изчакаме окончателните решения на УЕФА за довеждане докрай на сезона в шампионатите и евротурнирите. И тогава да насрочим форума. "

Касабов възнамерява да разиска с сътрудниците си от Изпълкома новата обстановка. Преди това в понеделник той ще разяснява събитията на колекция с Профилигата и компанията, която държи правата за тв лъчение на шампионата в „ Дома на футбола “ в Бояна. Идеята е да се начертаят няколко разновидността за довеждане докрай на сезона, които ще влязат в действие след последната дума на УЕФА за измененията, наложени от пандемията.

Клубовете от Първа лига към този момент се разделиха в желанието си за завършек на шампионата. Без публично всички да са споделили мнение, най-вероятно става въпрос за група от 8 и група от 6 тима. Едните са да бъде прекратено шампионата, а настоящето класиране да се одобри за извънредно, като шампионатът за Купата на България да остане без победител. Другите зоват да се изчака и да се направи опит да се изиграят всички мачове до края.

" Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР