Датата 7 февруари е оставила спомени в родния спорт, макар

...
Датата 7 февруари е оставила спомени в родния спорт, макар
Коментари Харесай

7 февруари - важна дата за родния спорт

Датата 7 февруари е оставила мемоари в родния спорт, въпреки някои от тях да са косвени. На този ден преди 20 години са открити Зимните олимпийски игри в Нагано. Това нямаше да е чак толкоз значимо, в случай че на този конгрес България не беше спечелила първия си златен орден на "белите олимпиади ".

Няколко дни след откриването в биатлона победи Екатерина Дафовска и вечно влезе в историята на родния спорт. Още една фигура намира място там, а това е огромният планинар Боян Петров.

На тази дата той не е покорил някой от множеството върхове в кариерата си. Не, на тази дата той е почнал пътя си към върховете преди 45 години. А останалото е история...

Освен него, на днешния ден са родени и някои известни български футболисти. Като да вземем за пример любимецът на почитателите на Ботев и национал на България Тодор Неделев, който чества 25-годишен празник.

Настоящият основен управител на Левски Асен Букарев също чества рожден ден, като навършва 39 години. Един от досегашните любимци на "синята " аудитория също има мотив да чества. Нападателят Еньо Кръстовчев става на 34 години.

Шампионът с ЦСКА Георги Антонов пък навършва 48. А с изключение на Неделев, от настоящите родни футболисти честват Владислав Романов, ставащ на 30, и халфът на Локо Пловдив Веселин Марчев, навършващ 28 години. Да е честито на всички!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР