Датата 25 юли е по-специална за феновете на Локомотив Пловдив.

...
Датата 25 юли е по-специална за феновете на Локомотив Пловдив.
Коментари Харесай

Локо Пд си поднася най-страхотния подарък за ЧРД

Датата 25 юли е по-специална за почитателите на Локомотив Пловдив. На нея те честват рождението на огромната си обич, което се е случило през към този момент далечната 1926 година Но в този момент, 93 години по-късно, тази дата придобива и нов исторически смисъл. Защото на нея "железничарите " за първи път ще посрещнат противник от евротурнирите на личния си стадион в парка "Лаута ".

За последно "черно-белите " домакинстваха в Европа на оборудване в Пловдив преди повече от четвърт век. През 1993 година те посрещнаха под Тепетата Лацио и макар че се бориха мъжки, напуснаха евротурнирите. Сега в античния и безконечен град идва надалеч не толкоз прославен противник - словашкият Спартак Търнава.

Тази борба със сериозен исторически нюанс започва от 20:30 часа. Можете да я наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и минута по минута на GONG.BG с всичко най-интересно в нея.

Това е първи мач в Европа за "смърфовете " от 2012 година Тогава още веднъж в Лига Европа те играха с холандския Витес и отпаднаха с общ резултат 5:7. Първата борба приключи при зрелищното 4:4, а на реванша в Арнем домакините надвиха с 3:1 и продължиха напред.

Добрата вест за наставника Бруно Акрапович е, че няма проблеми към състава. Това основава приятното за всеки треньор главоболие за сглобяването на единадесеторка от всичко най-хубаво, с което разполага. И по всичко проличава, че той ще заложи на оптимално умел и сработен състав.

Колкото до словаците, те имат опит от срещи с родни отбори, освен това позитивен. През 2011 година те се изправиха против Левски във втория по мощ и авторитет европейски клубен шампионат и след разменени победи с по 2:1 всичко се реши след осъществяване на дузпи. Там нервите на "сините " не устояха и Спартак Търнава продължи напред.

От тогава насам настъпиха голям брой промени в най-популярния словашки клуб. Той прекъсна съвсем половинвековната си серия без купа, като отпред тогава му беше към този момент някогашният треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро.

Доскоро отборът разчиташе напълно единствено на словаци и чехи, само че към този момент там има от ден на ден и по-разнообразни чужденци, тъй че борбата с интернационалния Локомотив Пловдив сигурно ще бъде зрелищна и доста, доста забавна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР