Датата 2 август 2016 г. завинаги ще остане в историята

...
Датата 2 август 2016 г. завинаги ще остане в историята
Коментари Харесай

Вандерсон: Дано някой съотборник вкара хеттрик в Белград

Датата 2 август 2016 година вечно ще остане в историята на българския футбол. Тогава Лудогорец, по пътя към груповата фаза на Шампионската лига, стана първият български тим, победил Цървена звезда като посетител, и то с резултат 4:2. Над всички на препълнения " Райко Митич ", прочут като " Мала Маракана ", беше един бразилски вълшебник. Неговото име е Вандерсон Кристалдо Фариас, който към ден сегашен е със статут на легенда за десеткратния първенец на България. В навечерието на гостуването на " орлите " в Белград, " Мач Телеграф " се свърза с някогашния български национал, който се съгласи да приказва. Сега, над 5 години по-късно, нещата са доста разнообразни. Вандерсон е контузен тежко. За повторно в границите на към година. Лудогорец пък е надалеч от Шампионската лига и се намира на последното място в групата си в Лига Европа. Но очакванията постоянно остават. Победа над Цървена звезда в този момент ще даде късмет на " орлите " да играят през пролетта в Европа в новия шампионат на УЕФА Лига на конференциите. Ето какво е мнението на Вандерсон.

- Вандерсон, здравей. Как се чувстваш?

- За страдание съм отвън терена сега. Възстановявам се от тежката контузия,

която получих.

- До къде стигна възобновяване ти? Кога ще те забележим в игра?

- Възстановяването ми върви отлично. В Разград имаме отлични условия, отлични експерти. Надявам се допустимо най-бързо да се върна на терена, само че това ще е след Нова година.

- Срещата сред Цървена звезда и Лудогорец чука на вратата. Няма по какъв начин този мач, и то на този стадион в Белград, да не кара нещо в сърцето ти да трепне?

- Така е, фактически. Благодаря на Господ, че ми даде опция да вкарам този хеттрик, и то против сходен противник, при такава атмосфера. И да оказа помощ на Лудогорец по пътя към групите на Шампионската лига.

- Преди мача смяташе ли, че ще можеш да вкараш хеттрик на Цървена звезда, в случай, че мнозина ви отписваха?

- Представях си, че ще вкарам гол, само че чак хеттрик... Не съм си представял. Вечерта преди мача почитатели на Цървена звезда ни разсъниха, хвърляйки бомбички към хотела, в който бяхме настанени. Това обаче по никакъв метод не ме тормози.

- Пазиш ли топката от хеттрика в Белград?

- Да, несъмнено. Пазя всички награди, медали и неща, които са ми донесли наслада във футболната ми кариера. Топката от Белград си припомням, че я измих след срещата. После помолих съотборниците да се разпишат върху нея. Сега тя е в Бразилия.

- Това ли беше първият хеттрик в твоята кариера?

- Не, имах и един в Бразилия, преди да дойда в България. С Лудогорец това е единственият ми хеттрик досега. Има случаи, в които вкарах по два гола, само че три имам единствено в един мач - против Цървена звезда.
 Лудогорец пред антирекорд в Европа
Лудогорец пред антирекорд в Европа

Разградчани са 16 мача без триумф

- Това ли бяха най-важните ти голове в кариерата?

- По един и същи метод са ми значими головете против Стяуа, преди Моци да хване две дузпи, и против Цървена звезда по-късно. Вкарвал съм още на ПСЖ, на ЦСКА Москва... Всеки гол самичък по себе си е значим и специфичен.

- Питат ли те актуалните ти съотборници за това по какъв начин се вкарва на " Мала Маракана "?

- Често сме говорили за оня дуел и сме се прибирали на него. Пожелавам в този момент на някой от моите съотборници да вкара хеттрик и Лудогорец да победи. Може и да не е хеттрик. Важно е да бием, с цел да запазим шансове за излизане от групата.

- И през 2016 година не ви считаха за любимец, само че направихте знамение. Сега обстановката е сходна?

- Да, по този начин е. Ситуацията е доста друга. Цървена звезда ни победи в Разград, само че с малко повече шанс можеше да не загубим този дуел. Разликата сред двата отбора не е толкоз огромна, каквато е като точки.

- Сега няма да има аудитория, а единствено деца до 14 години. Но все пак надали е елементарно да играеш против Цървена звезда на техния стадион. Какво би посъветвал съотборниците си, които не са стъпвали на " Мала Маракана "?

- Да са спокойни и да имат вяра в силите си. Ние сме класен тим, който обаче за жалост нямаше шанс в групите и в този момент заемаме последното място. Отделно от това имаме някои контузени играчи, измежду които и аз. Това също дава своето отражение. Но нищо не е изгубено и би трябвало да имаме вяра до дъно.

- Каква прогноза би дал за срещата?

- Отново 4:2 за Лудогорец (смее се).

- Близо или надалеч е Лудогорец от 11-ата поредна купа?

- Има доста време до края на сезона. За страдание в последния кръг ние допуснахме загуба и позволихме на нашите противници да съкратят разликата. Сега ни следва значим дуел и с ЦСКА, който се надявам да спечелим. Направим ли го, още веднъж ще дръпнем, само че е рано, тъй като ни предстоят доста мачове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР