Датата 12 декември 2021 година ще бъде помнена дълго от

...
Датата 12 декември 2021 година ще бъде помнена дълго от
Коментари Харесай

Хамилтън не съжалява за нищо при завръщането си в Абу Даби

Датата 12 декември 2021 година ще бъде помнена дълго от почитателите на Формула 1 след скандалния край на Гран При на Абу Даби. В него тогавашният автобус шеф Майкъл Маси „ заобиколки “ част от разпоредбите, с цел да рестартира надпреварата при започване на последния тур. 

С това си решение австралиецът малко или доста реши и изхода от борбата за купата сред Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Преди старта на „ Яс Марина “ двамата имаха еднакъв актив от по 369.5 точки, само че поради множеството си победи в този стадий от сезона Верстапен имаше преимущество. 

В Абу Даби обаче Хамилтън напълно управлява развоя на събитията и се бе засилил към своята рекордна осма международна купа. Инцидентът на Никола Латифи в 51-та обиколка промени всичко. След интервал с кола за сигурност надпреварата бе рестартирано при започване на последния тур, а с новите си меки гуми Верстапен се оправи с лекост с Хамилтън, който бе с доста остарели твърди сликове. 

В следствие Маси бе уволнен от ФИА, а на негово място бяха сложени Нилс Витих и Едурардо Фрейташ, които да си поделят поста на автобус шеф. Освен това ФИА нанесе и други промени по разпоредбите, с цел да се избегне повтаряне на случилото се в Абу Даби предишния декември.
 ФИА уволни Майкъл Маси ФИА уволни Майкъл Маси
При завръщането си на „ Яс Марина “ тази седмица Хамилтън естествено бе запитан за миналогодишното издание на Гран При на Абу Даби. Седемкратният международен първенец обаче съобщи, че не гледа в предишното и показа още, че за него Абу Даби е имало доста възходи и падения.

„ Аз не виждам в предишното и не мисля какво по-различно съм можел да направя. Не мисля доста за това, тъй че нямам изключително мнение за последното съревнование тук.

„ Имал съм разнообразни прекарвания тук. Помня през 2009, в първото съревнование, по какъв начин водих, само че трябваше да се прибера в бокса поради щета в спирачките. Така че имал съм доста възходи и падения в това съревнование, само че аз не се концентрирам доста върху предишното. Аз се пробвам да не преставам напред “, изясни Хамилтън.

Той също по този начин показа, че незабавно след случая неговатя религия в спорта е била разтърсена, само че любовта му към него в никакъв случай не е избледнявала. 

„ Мисля, че първоначално (след инцидента) вярата ми в спорта бе разтърсена, само че любовта ми за него си е същата. Мисля, че отдадеността ми и времето ми тук демонстрират това. Просто годината беше доста по-различна от тази, която всички в тима чакахме. Научини на уроци, които не бяхме научили, тъй като нямахме такива преживявания в предишното. Това ни направи по-силни като тим, тъй че годината е положителна от тази позиция “, сподели още британецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР