Датата 10 ноември 1989 г. е събитие, което е част

...
Датата 10 ноември 1989 г. е събитие, което е част
Коментари Харесай

Захариева: 10 ноември 1989 г. е част е от едно ново начало, от един нов път

Датата 10 ноември 1989 година е събитие, което е част освен от нашата история, само че и от един развой, обхванал цяла Източна Европа. Част е от едно съдбоносно време, когато след 45 години желязна хватка върху своите нации, тоталитарните комунистически режими се пропукват и се разпадат, без значение дали ще приказваме за рухването на Тодор Живков и Николае Чаушеску, Нежната гражданска война в Чехословакия или рухването на Берлинската стена. Това сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Част е от едно ново начало, от един нов път. Човекът стопира да бъде третиран като винтче в голямата страна машина, подчинена на партийната иделогия, а неговата универсална полезност се слага в центъра на политиката, уточни тя.

И добави, че датата 10 ноември 1989 година към този момент е част и от учебниците по история, като младежите би трябвало да знаят за тогавашните събития.

За доста младежи това време е урок в класната стая. Уроците на нашето минало са нещо, което би трябвало да знаем и помним, защото пътят на забравата е най-краткият път към повторението, сподели още вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР