[Data Science Society] Българският отбор Team BV спечели тазгодишното издание

...
[Data Science Society] Българският отбор Team BV спечели тазгодишното издание
Коментари Харесай

Български отбор спечели дататон с участници от пет континента

[Data Science Society] Българският тим Team BV завоюва тазгодишното издание на Datathon 2020. Състезанието по основаване на решения, свързани с данни, което се прави от българската организация Data Science Society, събра над 750 участници от пет континента при първото си напълно онлайн издание, като работата на екипите се излъчваше онлайн на уеб страницата на организацията, както и в YouTube.

За разлика от обичайните хакатони, дататоните имат за цел да бъде направено решение върху избрана база данни. В случая на тазгодишното издание, тимовете можеха да си изберат сред четири казуса: прогнозиране на измененията в публичния превоз поради климатичните промени, логаритъм за рекомендация на публикации, логаритъм за оптимизация на доставки в ритейла, както и основаването на бот в игра. Печелившият тим създаде собствен артикул, наименуван NewsCo: решение за рекомендация на публикации от новинарски уеб сайтове, като за задачата употребява база данни от изданията на медийната група " Нет Инфо ", която е спонсор на събитието.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Реални данни в действително време

" Целта на дататона е да предоставим на участниците действителна обстановка с действителни данни, върху които те да работят и до края на надпреварата да основат модел, решителен казуса, като главният фокус е върху работата със самите данни ", споделя пред " Капитал " Яна Нейкова, част от Data Science Society и един от уредниците на надпреварата.

В надпреварата взеха присъединяване тимове от България, Австрия, Германия, Съединени американски щати, Индия, Австралия, Нигерия и други. На финала броят на екипите беше редуциран до шест, от които четири са български представители. Победителите станаха ясни в сряда вечарта. Общият награден фонд на дататона възлиза на 30 хиляди $ и идва от спонсорите на събитието " Империя Онлайн ", Kaufland IT Hub, EY, 365 DataScience и " Нет Инфо ".

Финалистите бяха оценени от 10 специалисти в региона на работата с данни, а главните критерии са: структурираност на публикацията, която изяснява проблема; качество на кода; концепция и иновативност; финално видео с пояснение и обяснение на проблема; изчерпателност и схващане.

" Събитието се организира в нашата платформа - Data.Chat. Онлайн организацията ни изправи пред някои нови " спънки ", само че с вътрешно систематизиране посред ни успяхме да покрием фронта и да организираме събитието, тъй че в последна сметка да се случи ", споделя още Нейкова.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР