Дъщерята на умиращия бос №1 на мафията прие фамилното му

...
Дъщерята на умиращия бос №1 на мафията прие фамилното му
Коментари Харесай

Лоренца Аланя вече е Лоренца Месина Денаро, става глава на мощния сицилиански род

Дъщерята на умиращия необут №1 на мафията одобри фамилното му име
Брат му Паоло ще получи 200 млн. евро, а на-верният другар Марчело - 30 млн. евро

Авери и близки на Матео Месина Денаро на опашка за сбогуване в болничното заведение на Акуила

Лоренца Аланя - единственото дете на берящия душа от тежък израстък в болничното заведение на град Акуила някогашен висш необут на мафията Матео Месина Денаро, към този момент ще се споделя Лоренца Месина Денаро. По нейна молба, подадена в службата по вписванията на сицилианския град Кастеветрано, в нарочния общински формуляр и в документите є за идентичност двайсет и седем годишната дама към този момент няма да попада като “дете на незнаен татко ”, а като единствена наследничка на задържания на предишния 16 януари след 30 години в конспиративност “капо ди тути капи ” на “коза ностра ”. Познавачи на проведената престъпност на о. Сицилия считат, че приемайки фамилното име на татко си, Лоренца на процедура става глава на целия негов жанр, който е прочут като един от най-мощните кланове на мафията. Някои кореспонденти даже загатват за още “по-дълбока ” последователност във времето отсега нататък - Лоренца има две годишен наследник, само че няма легален брачен партньор и би било напълно обикновено момченцето да носи и то семейството на дядо си.

Разбира се, хипотезите за бъдещето на Лоренца от време на време са с фантастични измерения, само че най-малко до момента тя е демонстрирала противоречие с метода на живот на родителя и стореното от него в Сицилия. Родена е на 17 декември 1996 година в Кастелветрано, когато татко є към този момент три години е бил в конспиративност след издадените против него няколко доживотни присъди за образуване на кървави атентати против представители на държавната власт в Сицилия и други елементи на Италия. Смята се, че майката Франческа Аланя, с чието име момиченцето е записано в свидетелството за раждане, е била по това време непрекъсната загадка държанка на Матео Месина Денаро. Нещо повече - Лоренца проплаква за пръв път в родния дом на таткото и по остаряла сицилианска традиция е кръстена на неговата майка. Франческа и дъщеричката ѝ остават под един покрив със свекървата чак до 2012 година, когато се реалокират да живеят в фамилната къща на другите баба и дядо от рода Аланя. Този факт доста не се харесва на Матео Месина Денаро и той написа до една от сестрите си записка, изпълнена със злобни намеци против някогашната си държанка и към този момент порасналото им дете. Но година по-късно “омеква ” и във връзка 17-я рожден ден на Лоренца є изпраща писмо, в което я поучава: “Стой надалеч от светове, които не познаваш. Аз влязох в непознати за мен светове с цената на доста премеждия, само че ти да не си посмяла в никакъв случай, апелирам те. Това е единственото благопожелание, което мога да ти насочва през днешния ден. ”

Както писаха съвсем всички огромни вестници в Рим и Милано, решението на Лоренца да одобри фамилното име на татко си било узряло през последните един-два месеца, през които съвсем всеки ден тя е била до неговото болнично легло в намиращия се в централна Италия планински град Акуила. Шейсет и една годишният Матео Месина Денаро бе пратен в тамошната свръх строга тюрма след ареста му на 16 януари, само че раковото му заболяване в финален стадии принуди правосъдните управляващи да го хоспитализират за непрекъснато в локалната болница. В момента той бил единствено на болкоуспокояващи медикаменти, санитарите го хранели и поели посредством нарочни сонди, като общото му здравословно положение било извънредно тежко и всеки миг можел да се пресели в отвъдното. Но в това време укривалият се 3 десетилетия от правораздаването “Кръстник ” успявал да подаде ръка за целуване от негови съратници, приятели, близки и родственици, които изключително през уикендите, чакали на опашка пред болничната стая да му показват уважението си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР