Дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки и мениджърът на

...
Дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки и мениджърът на
Коментари Харесай

Дъщерята на Мутафова осъди Явор Дачков

Дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки и мениджърът на Госпожа Стихийно злополучие Евгени Боянов осъдиха издателя на книга за огромната актриса - Явор Дачков. Това заяви във фейсбук Боянов.

" Спечелихме дефинитивно делото, с което опазих паметта на Стоянка Мутафова против непозволено издадена книга. Радвам се, че правдата спечелва! Благодаря ви, юрист Петров! ", написа мениджърът на Мутафова, който сега е и най-близкият човек до Муки.



Мениджърът на Стоянка Мутафова е удовлетворен, че съдът е защитил достойнството на огромната актриса, като е осъдил издателя Явор Дачков

Евгени Боянов цитира решение на съда, съгласно които осъжда " Сдружение Гласове ", чийто представляващ е журналистът Явор Дачков, да заплати на Мария Грубешлиева сумата от 3000 лв., представляваща обезщетение за имуществени вреди от нарушено авторско право – неизплатено лицензионно заплащане за издадената и публикувана книга „ Стоянка Мутафова. Смях и сълзи “, издадена в два тиража, през 2018 година и 2020 година, ведно със законната рента считано от 21.10.2020 година Съдиите са осъдили сдружението на Дачков да заплати и правосъдните разходи в размер на 1377 лв..



Явор Дачков е издател на книгата „ Стоянка Мутафова. Смях и сълзи “

Съдът обаче е отхвърлил желае на Муки от 100 000 лв. против издателя.

Автор на книгата „ Стоянка Мутафова. Смях и сълзи “ е журналистът Милена Нейова - брачна половинка на артиста Рашко Младенов.



Милена Нейова написа книга за Стоянка въз основата на изявленията с комедийната хала

В томчето са събрани изявленията правени безусловно през последните месеци от живота на Стоянка. В тях тя реди случки, които малко преди гибелта й доближават до извънредно искреност. Книгата излиза по времето, когато Мутафова към този момент е сред небето и земята, а Муки е възмутена от корицата, на която има рисунки от младата художничка Рада Миладинова – дъщерята на Мартина Вачкова и внучка на Григор Вачков. Някои считат, че Госпожа Стихийно злополучие въобще не наподобява на себе си и рисунката е насмешка с нея.



Обложката на книгата за Стоянка Мутафова, която не се харесва на Муки

„ Трябва да си уредим връзките с тези хора. Стояна беше доста тънък човек и в никакъв случай не говореше за пари. Затова постоянно се получаваше с нейните камъни по нейната глава. И в случай че не е поискала хонорар, те трябваше да й предложат по този начин е редно, по този начин се прави, а не да се възползват от възпитанието й “, ядосваше се Муки. Самата тя написа книга за майка си „ Добър вечер столетие мое “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР