Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх, с пост във

...
Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх, с пост във
Коментари Харесай

Дъщерята на хижарите от Черни връх: На бедстващия му е предложено да седне до печката, но той е отказал

Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх, с пост във "Фейсбук ", показа гледната точка на родители си, отказали да дадат заслон на премръзналия Кирил Радев точно на Нова година. Припомняме, че мъжът тръгнал по къси панталони в минусивите температури.

В началото на поста си в обществените мрежи тя написа, че обявата й няма да бъде обществена, само че голям брой консуматори са споделили поста ѝ.

"Този апел е насочен особено към моите ПРИЯТЕЛИ!
Умишлено не го върша обществен, тъй като не желая хилядите злобари из фейсбук да си намерят още една изкупителна жертва и да стартират да налитат и против мен.

Много от вас евентуално са чули и са се начели на постове, мнения и репортажи за историята с полуголия бедстващ на Черни връх в навечерието на Нова Година. Начетох се на милион и една нелепости, коя от коя по-абсурдни.
Доста от моите другари и близко обграждане знаят, че хората, които стопанисват Чайна Черни връх, са МОИТЕ РОДИТЕЛИ. А за тези от вас, които до момента не са знаели - към този момент знаете.

И желая да ви помоля единствено за едно - МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), игнорирайте всички негативи, които сте прочели по тематиката, тъй като историята е украсена и изпопачена на n-та степен! Ако някой от вас има вяра, че моите родители в действителност биха могли да бъдат тези "бездушни хижари с ледени сърца ", които ги изкарват в публикациите и мненията, можете просто още в този момент да ме изтриете от приятелите си и да забравите, че в миналото сте ме познавали! Не желая да имам нищо общо с хора, които считат, че съм отгледана от чудовища.

Ако към момента не сте ме изтрили и сте склонни да ми повярвате, апелирам ви единствено за едно само нещо: в случай че сте споделили някоя от тези омразни публикации, в случай че сте написали ненавиждан коментар под някоя от тях (например постоянно срещаното "Тия изроди би трябвало да ги съдят "), МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), ИЗТРИЙТЕ ГИ! Единственото, за което ви апелирам, е да не разпространявате тази ненавист! За останалата част от популацията не България не мога да приказвам, нито да ги апелирам, само че доста държа да знам, че приятелите ми в действителност държат на мен и няма да сеят завист и ненавист по адрес на моите близки, тъй като това е еквивалентно на това да сеете ненавист непосредствено към мен.

Медиите се пробваха да създадат сякаш справедлив репортаж (такъв твърдяха, че ще бъде), който несъмнено беше преиначен и направи нещата още по-зле - и по какъв начин другояче, нали си знаем, че в една история би трябвало да има кръв, с цел да е забавна за фена, по какъв начин другояче ще си създадат малките екрани рейтинга...

Няколко базови обстоятелства и истини се губят в репортажите (защото на някой не му изнася да ги каже), ще споделя с вас няколко от тях за ваше персонално познание и създаване на лична преценка за случая:

- Грубата жена, която се чува на записа от диктофона (тази, която в началото отхвърля да ги пусне), НЕ Е майка ми, а една отвратителна псевдо-приятелка на родителите ми, която поради неналичието си на образование и обикновена просвета в този момент ги опозори пред цяла България.

- Противно на изказванията, на бедстващия му е препоръчано да седне до печката, препоръчан му е и чай, само че той е отказал и двете. Чувствал се е сносно и непрекъснато е излизал на открито при приятелите си - считаме, че е пил от техния чай, с цел да излезе, че подобен не му е бил препоръчан в чайната. Когато са засвирили Дунавскоро хоро, той е почнал да играе - проличавайки си какъв брой е бил "зле " в действителност.

- Причината за недоразумението дали чайната е подслон или не се крие в неточно направения контракт. БТС наподобява изискват от наемателите си да са разполагаем 24/7/365 - смятате ли, че това въобще е допустимо? Вие можете ли да работите и да сте разполагаем 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 ди в годината? Смятате ли това за хуманно?

- Всъщност "заслон " на непрекъснато разположение има - той е в преддверието на чайната, което не се заключва тъкмо поради такива обстановки, и в което въпросните създатели на публикации в действителност са се приютили по начало. Самата чайна няма по какъв начин да бъде оставена непрекъснато отключена - това е все едно да оставите офиса или дома си отключен - още на първия ден ще го заварите празен и съсипан.

- Причината родителите ми да се отнасят скептично към хора, които тропат нощем по вратата, са непрекъснатите появи на всевъзможни екстремисти, пияни, дрогирани и други човеци, които изискват непрекъснато обслужване от хората, които са станали в 6ч сутринта да готвят, чистят и обслужват туристите. Ако пускаха всеки, на който просто му е хрумнало че желае да се качи измежду нощ на Черни връх, нямаше да могат да спят нито минута! Да не приказваме, че постоянно е имало и закани какво ще се случи, в случай че вратата не им бъде отворена - отново от въпросните пияни и дрогирани човеци.

- Като продължение към предната точка - когато група хора желае да влезе в чайната на Нова Година, откакто категорично им е казано, че чайната ще бъде затворена за гости, обикновено е човек първо да намерения, че те просто желаят да си намерят причина да влязат и са склонни да излъжат за здравословното си положение (това също се е случвало многократно) единствено и единствено да ги пуснат.

- Родителите ми са избавили и са помогнали на извънредно доста хора в потребност на Черни връх - само че несъмнено, тези истории вие няма да ги чуете, тъй като хейтът се популяризира стремително, а на хубавите мнения никой не обръща внимание, тъй като не носят със себе си сензация. Да, и на този човек са помогнали - само че той несъмнено се концентрира върху първичния отвод, а не върху обстоятелството, че въпреки всичко се е прибрал жив и здрав най-после.

- Цялата история може би щеше да протече доста по-различно, в случай че не въпросната отвратителна псевдо-приятелка на нашите беше отворила вратата, с цел да направи такова покъртително грозно първо усещане. Тя, несъмнено, се покри и няма да признае виновността си, макар че в този момент тъкмо поради нея същински почтени хора страдат!

- И последно, не тъкмо по тематиката, само че държа да го отбележа: Чайната НЕ се устоя от държавни пари, нито стопаните ѝ получават заплати - това беше упоменато в доста от мненията, като възмутените жители разпалено дискутираха по какъв начин не желаят налозите им да отиват при тези "ужасни " хора. За чайната се заплаща голям наем, и БТС не влага безусловно никакви средства (било то държавни или други) за нейната поддръжка или за заплати. Токът, водата, почистването на септичната яма, изхвърлянето на контейнера, както и самото му закупуване - всичко това се заплаща от джоба единствено и само на стопаните на чайната, които изкарват тези пари с доста труд и ангария!

В резултат на всичко това, родителите ми напущат чайната, която стопанисват от към този момент 20 години. Да, НАПУСКАТ я, не са уволнени - предизвестието си подадоха през днешния ден. Не желаят повече да имат нищо общо с БТС, които им забиха нож в гърба, нито с псевдо-планинари, които постояно им основават проблеми.

Ако към момента имате някакви въпроси по случая - пишете ми, с наслада ще ви отговоря.

Надявам се някак името на едни от най-достойните планирари да бъде изчистено, тъй като позорът и омразата, на които родителите ми са подложени сега, са противни и изцяло незаслужени!

Ако сте изчели целия пост и сте съгласни с мен, сърдечно ви БЛАГОДАРЯ, тъй като това в действителност значи доста за мен! " ", написа Христова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР