Дъщерята на починала възрастна жена, която е била настанена в

...
Дъщерята на починала възрастна жена, която е била настанена в
Коментари Харесай

Жена от дом за стари хора във Варна почина, дъщеря ѝ търси истината за нейната смърт

Дъщерята на умряла стара жена, която е била настанена в Дома за остарели хора " Топли грижи " във варненския квартал " Галата ", търси истината за гибелта на майка си.

Възрастната жена е прекарала в дома по-малко от месец. Приета е в болница със счупена тазобедрена става и бедрена кост и доста синини по цялото тяло. Жената към този момент не е измежду живите.

Възрастната жена е с 95% деменция, постъпила е в дома на 2 декември предходната година. По-малко от месец по-късно, на 27 декември, е откарана в незабавния център във Варна с голям брой пострадвания и синини.

" Все още никой не може да ми изясни какво и по какъв начин се е случило, показани са ми няколко версии - че е преместена в друга стая и двете дами са се сбили. Майка ми с всички медикаменти, с които я тъпчеха за утешение, няма по какъв начин да е била нападателна. Когато я видях, имаше синини по цялото тяло. Поисках да я освидетелстват, бях шокирана, когато получих удостоверенията от " Съдебна медицина ". Заключението е, че пострадванията са с друга отминалост, което значи, че това не е еднократно нанесен побой ", съобщи дъщерята на умрялата жена.
От дома отхвърлят коментар по случая. Според тях синините на старата жена са нанесени от друга обитателка на дома.

Прокуратурата ревизира случая, експертизите не са подготвени.

От Агенцията за обществени услуги декларират, че не знаят за случая в дома. От началото на годината са правени 4 инспекции, следва да бъдат издадени разнообразни наставления.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР