Дъщерята на Ернесто Че Гевара - Алейда Гевара Марч, посети

...
Дъщерята на Ернесто Че Гевара - Алейда Гевара Марч, посети
Коментари Харесай

Дъщерята на Че Гевара посети българския парламент

Дъщерята на Ернесто Че Гевара - Алейда Гевара Марч, посети българския парламент за среща с Групата за другарство с Куба. Тя беше съпроводена от посланика на Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе.

Алейда Гевара Марч е за трети път в България. Тя е поканена от Асоциацията за другарство България - Куба да взе участие в Третата интернационална среща за взаимност с Куба на страните от Централна и Източна Европа, която се открива на следващия ден в София.

България е нещо доста особено за мен, когато пристигам във вашата страна, единственото, което ме отделя от хората тук и от българските ми другари, е езикът, показа дъщерята на Че Гевара пред публицисти. Според нея сред България и Куба има сходни неща, само че хората се учат и от разликите.
Тя означи, че една от най-големите почести, които татко й е получавал, е точно от България. Българска бригада във фабрика е работила и за още един човек - Че Гевара, отчитала му се е заплата, която е внасяна за взаимност с Куба.

Алейда Гевара описа, че се радва на фанелките с облика на татко й, само че още повече я радва, че младежите знаят кой е и какъв е бил. Днес всичко, което е останало от него, принадлежи на ЮНЕСКО, и той към този момент е приет като особено завещание на цялото човечество, означи тя.

Дъщерята на Че Гевара съобщи, че до последните си мигове ще има вяра в концепцията на татко си за комунизъм. Капитализмът е завоювал още веднъж някакво пространство, само че той към момента не може да позволи проблемите на най-голямата част от човечеството, затова би трябвало да продължим да търсим позволения и социализмът, в случай че е добре организиран и практикуван, може да бъде едно от разрешенията, разяснява тя.

Алейда Гевара сподели, че се усеща специфична жена, тъй като е щерка на двама души, които доста са се обичали. Алейда е от втория брак на Че Гевара с кубинка - партизанка и герой.
Аз съм получила тази борбена кръв по две линии, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР