Дъщерята на Арели Санчес, Аида, е била едно от 20-те

...
Дъщерята на Арели Санчес, Аида, е била едно от 20-те
Коментари Харесай

Уморени от дизеловите изпарения, тези майки настояват за електрически училищни автобуси

Дъщерята на Арели Санчес, Аида, е била едно от 20-те милиона американски деца, които всеки ден пътуват с дизелов рейс до учебно заведение.

Аида има астма. Когато беше дребна, тя се оплакваше от миризмата и облака от изпарения по време на пътуването си два пъти на ден.

„ Когато се прибираше от учебно заведение или беше в рейса, получаваше главоболие и стомашно гадене. Тя сподели: „ Мами, не се усещам добре, усещам се зашеметен “, сподели Санчес на испански от Лас Вегас. Аида пропускаше доста уроци, когато астмата й беше зле. Изследванията демонстрират, че излагането на дизелови газове може да накара учениците да пропуснат учебно заведение и да повлияят на ученето.

Тя беше призната в болничното заведение поради астматичен припадък във втори клас и по-късно Санчес стартира да кара Аида на учебно заведение.

Според федерални данни дизеловите газове от учебните рейсове евентуално засягат една трета от учениците в Съединени американски щати, техните родители и преподаватели всеки ден. Той е прочут канцероген плюс съдържа нездравословни азотн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР