Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп и негов съветник Иванка

...
Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп и негов съветник Иванка
Коментари Харесай

Иванка Тръмп не е кандидат за Световната банка

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп и негов консултант Иванка не е измежду претендентите за идващ президент на Световната банка.

Това бе отхвърлено като нечиста сделка в изказване на Белия дом.

Потвърдено бе обаче, че тя ще взе участие в избора на претендент дружно с финансовия министър Стивън Мнучин . В изказването се акцентира, че през последните години тя работи с управлението на институцията и по тази причина е била помолена за подпомагане при избора на новия началник.

Припомня се, че избирането на Иванка и брачна половинка ѝ за съветници през 2016 година не бе признато добре и поради това Тръмп се въздържа да предлага за други постове щерка си.

 Тръмп със собствен претендент за Световната банка
Тръмп със собствен претендент за Световната банка

Кристалина Георгиева краткотрайно заема поста

Припомняме, че предходната седмица беше обявено, че администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля назначението на Дейвид Малпас от министерството на финансите за идващ президент.

Съединените щати обичайно предлагат президента на Световната банка, до момента в който европейците залагат на председателството на Международния валутен фонд.

От 1 февруари Кристалина Георгиева краткотрайно заема поста като вицепрезидент на Световната банка.

До това се стигна, откакто досегашният президент Джим Йон Ким подаде оставка . Ким ще се върне в частния бранш и в здравната организация, чийто съосновател е преди 30 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР