Дъщеря ми се обади към 10:15 часа и ми каза:

...
Дъщеря ми се обади към 10:15 часа и ми каза:
Коментари Харесай

Майка на изчезнало момиче от Израел: Обади се и ми каза Мамо, тече ми кръв, страх ме е

„ Дъщеря ми се обади към 10:15 часа и ми сподели: " Мамо, стрелят по нас. Удариха ни колата. Всички сме ранени. Мамо, тече ми кръв, боязън ме е, не знам какво да върша “, изясни Мирав Лешем Гонен, майка на изчезнало момиче от Израел. 

Според управляващите в Тел Авив от началото на ескалацията в събота са убити над 700 израелци. 260 от тях са участвали на музикален фестивал, когато нахлуват бойците на „ Хамас “. Ранените от израелска страна са 2500, написа bTV.

Загиналите в линията Газа палестинци са над 400, а минимум 2300 са ранени. Според Организация на обединените нации ударите по Газа са принудили минимум 123 хиляди души да изоставен домовете си.

 Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести народа си, че го чака " дълга война ".

Израелската войска заема позиции към линията Газа, като съгласно анализаторите в идващите 48 часа се чака да предприеме наземна интервенция там. Основната спънка за това са десетките отвлечени израелци – военни и цивилни. Въпросът е по какъв начин техният живот да бъде опазен.

Израелските военни считат, че са затворили множеството от входните точки от линията Газа – главно посредством разполагане на танкове. Признават обаче, че не престават да водят боеве на най-малко 7-8 места на своя територия.

От „ Хамас “ се похвалиха, че са заловили още заложници. Смята се, че в плен са минимум 100 души, измежду тях има и непознати жители. Близки на изчезнали настояха за отговори от управляващите.

Израел се закани да срине със земята инфраструктурата на терористичната формация „ Хамас “.

Иран отхвърли да е забъркан в спора и дефинира битката на „ Хамас “ като „ законна отбрана против окупацията на ционисткия режим “.

Среднощното изключително закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации приключи без общо изказване заради липса на консенсус.

Вашингтон даде обещание на Израел още оръжия и изпрати в Източното Средиземноморие бойна група, водена от самолетоносач с изтребители.

Говорител на израелската войска дефинира случилото се като " израелския 11 септември " и " израелския Пърл Харбър ". А съгласно някогашен шеф на " Мосад " по този начин фамозните израелски разследващи тактики са претърпели " цялостен неуспех ".  

След ескалацията цените на петрола на интернационалните тържища скочиха поради опасения от възможни спирания на производството в Близкия изток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР