Дъщерното дружество на германската търговска верига Metro - Metro Properties,

...
Дъщерното дружество на германската търговска верига Metro - Metro Properties,
Коментари Харесай

Metro продаде за €250 милиона свои магазини в Източна Европа, а след това ги нае обратно

Дъщерното сдружение на немската комерсиална верига Metro - Metro Properties, е продало 11 свои магазина в Полша, Унгария и Чехия на австрийската FLE, която е част от капиталовата група LFPI,става ясно от публично известие на групата.

Купувачът е платил над 250 милиона евро за комерсиалните обекти, като след договорката Metro ще продължи да ги употребява като наемател.

От известието излиза наяве, че от тези 11 магазина 5 се намират в полските градове Варшава, Вроцлав, Краков и Любин под марката Makro Cash & Carry, 3 са в Будапеща и още 3 - в Прага.

" Имотните пазари приближават исторически ниска рентабилност. Много от нашите активи са изцяло създадени. Като се възползваме от здравия заможен пазар, можем да използваме мощната си позиция, с цел да създадем нови вложения и да се насочим към нови планове ", показва финансовият шеф на Metro Properties Юрген Шварце.

" Продажбата на определени активи от нашето портфолио в Централна и Източна Европа е един образец за световната ни тактика ", добавя той.

Междувременно през юли веригата отхвърли предложение за придобиване от компанията EP Global Commerce, която е благосъстоятелност на чешки и словашки вложители. Тя предложи да заплати 5,8 милиарда евро за бизнеса на групата.

От управителния и от надзорния съвет на Metro предложиха техните акционери да не одобряват направената оферта. Като причина беше посочена препоръчаната цена, която " подценява " компанията.

Metro отвори първите си два обекта на българския пазар през 1999 година. Днес тя има по два магазина в София и Пловдив, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград. В Хасково и Добрич през 2010 година бяха открити първите два магазина МЕТРО Компакт.

Освен това компанията има и 2 профилирани бази в курортите Банско и Слънчев бряг.

Metro има 760 магазина в 25 страни в Европа и Азия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР