Дъщерни фирми на Газпром в Германия вече няма да получават

...
Дъщерни фирми на Газпром в Германия вече няма да получават
Коментари Харесай

Германия: Подготвени сме за газовата ескалация

Дъщерни компании на " Газпром " в Германия към този момент няма да получават съветски газ. Компаниите са обект на новите съветски наказания. Указът е подписан от съветския президент Владимир Путин късно нощес, заяви в Бундестага немският вицеканцлер и министър на стопанската система Роберт Хабек.

" Подготвени сме за тази ескалация ", съобщи Хабек, който разгласи, че поради наложените наказания към Германия към този момент текат 10 милиона кубически метра газ по-малко дневно.

" Трябва да призная, че обстановката става все по-напрегната, тъй като Русия употребява доставките на газ и петрол като политическо оръжие. Пазарът предлага други възможности. Санкционираните снабдители получават газ от други източници. Следим обстановката. И сме готови за нея ", успокои Роберт Хабек.

Но призна, че изчезналите количества газ ще бъдат заместени посредством нови контракти на по-висока цена.

" Тази по-висока цена би трябвало да бъде платена и ние сме подготвени да подсигуряваме заплащанията ", съобщи вицеканцлерът, който е уверен, че санкционирането на дъщерните компании на Газпром в Германия има за цел да увеличи цената на газовите доставки.

Хабек предизвести, че обстановката може да се утежни, в случай че преносът на синьо гориво през Украйна намалее още или Русия провокира нови усложнения поради настояването, доставките да се заплащат в рубли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР