Дъщерите на Наим Сюлейманоглу Сезин и Есин Сюлейманоглу са подали

...
Дъщерите на Наим Сюлейманоглу Сезин и Есин Сюлейманоглу са подали
Коментари Харесай

Дъщерите на Наим Сюлейманоглу съдят чичо си и продуцентите на филма за живота на щангиста

Дъщерите на Наим Сюлейманоглу Сезин и Есин Сюлейманоглу са подали иск в съда против чичо си Мухаррем Сюлейманоглу и филмовата къща Дижитал япъм еви, която снима игрален филм за живота и спортната кариера на починалия щангист под заглавие " Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу ", заяви Българска телеграфна агенция.

В исковата молба дъщерите на Наим настояват, че " съгласно подписания контракт сред Мухаррем Сюлейманоглу и продуцентската къща, хонорар за кино лентата щял да получи единствено чичото. А в случай че филмът, който се възнамерява да бъде пуснат по екраните през октомври или ноември т.г. има касов триумф, тогава сестрите щели да получат по един апартамент ".

В същия иск дъщерите упрекват чичо си, че дал три броя от медалите /вероятно става дума за олимпийските медали/ на Наим за прилагане и снимане във кино лентата, без да е получил позволение от тях като негови наследници.

" Според сюжета на кино лентата, в него ще бъдат показани някои моменти, които би трябвало да останат фамилна загадка и в случай че бъдат показани може да се окажат унизителни за нас. Настояваме да се вземат занапред ограничения и да бъде спрян филмът, с цел да не се допусне това, както и да получим обезщетение за възможни отрицателни последствия за нас ", поискали дъщерите на Наим, се отбелязва в обява във в. " Стар ".

От продуцентската къща Дижитал япъм еви разгласиха опровергаване на тиражираните изказвания.

" Съществува контракт сред Дижитал япъм еви и Мухаррем Сюлейманоглу, съгласно който той дава правата за снимане и разпространяване на игрален филм, тв сериал, документален филм по авторската му книга " Брат ми Наим: Джобният Херкулес Наим Сюлейманоглу ", която следва да бъде издадена. В контракта няма отрицателни моменти, както се твърди. Сценарият на кино лентата е направен съгласно тази творба, употребени са информации, репортажи и изявленията, правени приживе с именития щангист. Няма никакви сериозни моменти, които да са фамилна загадка и биха били унизителни за дъщерите му, в случай че се покажат на екрана. Филмът е построен към детските години, спортната кариера на щангиста и битката, която води за опазване на етническата си еднаквост, която го въздига в идол за обществото в Турция, напъните, които поставя за престижа на турската тежка атлетика в света ".

По въпроса за медалите, от продуцентската къща настояват, че не са им предоставяли оригинали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР