Дързък и непреклонен е българският дух, а непримиримостта му с

...
Дързък и непреклонен е българският дух, а непримиримостта му с
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Наш дълг е да сухраним националното достойство и да помним през какво се преминали

Дързък и неотстъпчив е българският дух, а непримиримостта му с тиранията и потисничеството е образец за единството и смелостта на нашия народ.

Днес още веднъж свеждаме глава пред доблестта на тези, които извоюваха свободата на България, само че не оставаме безучастни към комплицираното време, в което живеем! “, с тези думи регионалният шеф Анатоли Станев се обръща към русенци в навечерието на Националния празник на Република България – трети март. „ Наш дълг е да съхраним националното достолепие и да помним през какво сме минали! Наше е и задължението да продължим съграждането на отечеството, да обединим напъните си и да сбъднем идеала за същински свободна и обективна България. Нужни са обаче религия, кураж и старания, „ каузи трябват, а не думи “. Самоотвержеността и решителността на предците ни са честен компас и ентусиазъм за нас, само че неналичието на неизменност и убеденост могат елементарно да ерозират постигнатото… Точно по тази причина освен през днешния ден, а и всеки ден от годината, би трябвало да бъдем задоволително осъзнати в постъпките си и да не си разрешаваме да склоним глава пред компликациите и провокациите. “, споделя още Станев.

Припомняме, че на следващия ден от 11.00 часа пред Паметника на свободата в Русе регионалният шеф ще произнесе слово по случай 144-ата годишнина от Освобождението на България. На церемонията, проведена от Община Русе, ще бъде отслужена заупокойна молитва и признателен молебен. По традиция ще се състои и церемониален обред по приемане на почетния часовой и поднасяне на венци и цветя. От 10.00 часа пък пред постройката на Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „ Йосиф Вондрак “ ще стартира празнично шествие, още веднъж проведено от Община Русе, което ще стигне до постройката на Общината. Там одобрение към русенци ще насочат кметът Пенчо Милков и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. През целия ден от Община Русе са предвидели богата празнична стратегия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР