Дaрявайте кръв, дарявайте плазма, споделяйте живота, споделяйте често! – това

...
Дaрявайте кръв, дарявайте плазма, споделяйте живота, споделяйте често! – това
Коментари Харесай

От началото на годината до момента във ВМА кръв са дарили над 3000 души

Дaрявайте кръв, дарявайте плазма, споделяйте живота, споделяйте постоянно! – това е тазгодишното мото на Световния ден на кръводаряването (14 юни).

Всяка година на тази дата се провеждат разнообразни начинания за поощряване на безвъзмездното кръводаряване. Това е и една от задачите на Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА).

От началото на годината досега са дарили над 3000 души, като към половината от тях са военнослужещи. Някои от униформените са дарявали по 10-15 пъти, оповестяват от лечебното заведение.

Кръвният център на ВМА е основан тъкмо преди три десетилетия. От началото на 2023 година стартира цялостна реорганизация на постройката, което от своя страна изправя екипа пред ново предизвикателство – метаморфоза на работния развой, която да не попречва по никакъв метод главните му действия.

Световният ден на кръводаряването има за цел да подчертае нуждата от този високохуманен акт 365 дни в годината, с цел да се поддържа своевременен достъп до безвредно кръвопреливане, както и да въодушевява от ден на ден хора за обществена взаимност.

„ Бъди един от нас: Дари кръв – избави живот! ” – всеки ден, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център-ВМА. За спомагателна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР