Даря Трьопова е името на задържана по подозрение, че е

...
Даря Трьопова е името на задържана по подозрение, че е
Коментари Харесай

Задържаха жена за експлозията в бар на Пригожин

Даря Трьопова е името на арестувана по съмнение, че е забъркана в детонацията в кафето Street Food Bar №1 на шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин в Санкт Петербург, при която почина известният боен сътрудник Владлен Татарски, съобщи Интерфакс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руската организация твърди, че 26-годишната студентка преди е била задържана за присъединяване в антивоенни манифестации.

Татарски участваше в шоу стратегия, когато жена от публиката му подарила кутия с негов бюст, който по-късно експлодирал. Събитието било проведено от патриотична съветска група, която призна, че не е взела подобаващи ограничения.

На видеозапис свидетелка споделя, че жена, която се показала като Настя, задавала въпроси на Татарски по време на полемиката. Свидетелката Алиса Смотрова цитира Настя, която споделила, че е изработила бюст на блогъра, само че защитата не й разрешила да го внесе и трябвало да го остави на вратата, тъй като можело в него да има бомба. След това Настя и Татарски се пошегували по този мотив. После Настя отишла до вратата, взела подаръка си и го дала на Татарски.

They say that Tatarsky was given a figurine. Inside the figurine was 200g TNT.

You can be sure that this could only have happen with inside knowledge. There are Russian infightings ongoing and this is how it looks like. Somebody sent Prigozhin a message.…
— (((Tendar))) (@Tendar)

Блогърът сложил подаръка на маса до себе си и тогава станала детонацията.

Свидетелката Смотрова разказва по какъв начин хората се разбягали под паника, някои потърпевши от изпочупени стъкла и били задачите в кръв.

Руски медии оповестиха, че проверяващите търсят подарения на Татарски бюст по подозрения, че взривното вещество е било прикрито там, само че не изключват то да е било сложено в помещението преди събитието.

A source tells Russian state news agency RIA Novosti that military blogger Vladlen Tatarsky (real name Maxim Fomin) has been killed by a blast in a cafe in St Petersburg where he was giving a talk

He previously said Ukrainians were mentally ill Russians
— Francis Scarr (@francis_scarr)

Руският Следствен комитет е почнал следствие за ликвидиране. До момента никой не е поел отговорност за детонацията, само че военни блогъри и патриотични коментатори незабавно упрекнаха Украйна и съпоставиха станалото с убийството през август 2022 година на Даря Дугина – телевизионна коментаторка с националистически възгледи. Тя почина при детонация на бомба, задействана отдалечено. Взривното вещество беше сложено под колата й и избухна, до момента в който тя шофираше в покрайнините на Москва.

Руските управляващи тогава упрекнаха украинското военно разузнаване, само че Киев отхвърли да е забъркан.

По мотив вчерашната детонация говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели, че активността на Татарски " му е навлякла омразата на киевския режим "  и уточни, че той и други военни блогъри от дълго време получават украински закани.

Бащата на Дугина – Александър Дугин – националист и ревнив покровител на нашествието в Украйна, дефинира Татарски като вечен воин, починал, с цел да избави съветския народ.

" С терористите не би трябвало да има други диалози, с изключение на за това, че се предават абсолютно. В Киев би трябвало да има церемониал на успеха ", съобщи философът.

Висш чиновник на украинското държавно управление твърди, че детонацията е резултат от вътрешните разтърсвания в Русия.

" Паяците в буркана се изяждат един различен ", написа в " Туитър " съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. " Въпрос на време беше вътрешният тероризъм да се трансформира в инструмент за вътрешни политически битки ".

It begins in RF... Spiders are eating each other in a jar. Question of when domestic terrorism would become an instrument of internal political fight was a matter of time, as breakthrough of ripe abscess. Irreversible processes and Troubles 2.0. await RF. While we will watch.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

Кой е Владлен Татарски?
Роден в Донбас, Татарски, с същинско име Максим Фомин, е работил като миньор, преди да стартира бизнес с мебели. Когато го застигат финансови проблеми, ограбва банка и влиза в пандиза. Бяга от пандиза, когато през 2014 година протестът на проруските сепаратисти обгръща Донбас, седмици, откакто Москва анексира полуостров Крим. Фомин се причислява към сепаратистките бунтовници и са бие на фронта, преди да премине към писане на блогове.

Татарски беше прочут с гръмките си изказвания и пламенна реторика в поддръжка на войната. След като предходната година Кремъл анексира четири украински района, което по-голямата част от света разгласи за нелегално, Татарски разгласява видеоматериал, в който се зарече:

„ Това е. Ще победим всички, ще убием всички, ще ограбим всички, в случай че би трябвало. Всичко ще стане както ние желаеме. Бог да е с вас. “

Военните блогъри имат все по-открояваща се и авторитетна роля в потока на информация за съветската инвазия в Украйна. Те съвсем постоянно пазят задачите на акцията, само че на моменти подлагат на критика съветската военна тактика и тактически решения, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР