Даря Касаткина спечели първия мач от календара на WTA за

...
Даря Касаткина спечели първия мач от календара на WTA за
Коментари Харесай

Касаткина спечели първия мач от WTA тура за 2021-ва

Даря Касаткина завоюва първия мач от календара на WTA за 2021 година. Рускинята започва с триумф на шампионата в Абу Даби (ОАЕ) с награден фонд 565 530 $.

WTA провежда шампионата в Абу Даби предишния месец, с цел да даде на тенисистките повече време за подготовка за Откритото състезание на Австралия, което беше отсрочено от януари за средата на февруари на фона на пандемията от ковид. Това ще бъде единственият подгряващ шампионат отвън Мелбърн.

След шампионата в Абу Даби, тенисистките ще се насочат към Австралия с чартърни полети, преди да бъдат сложени под карантина, или ще изминат късото разстояние до Дубай, с цел да играят в квалификациите на Откритото състезание на Австралия.

Касаткина завоюва първия мач за новия сезон, побеждавайки Ван Цян с 6:2, 3:6, 6:2, откакто отстъпваше с 0:2 в решаващия трети сет. Това беше първи мач на рускинята от октомври, а за Цян - от март предходната година.

" Първият мач след толкоз дълга пауза в никакъв случай не е елементарен. Не бях толкоз нервна, само че въпреки всичко имаше напрежение ", сподели Касаткина. Тя добави, че няма нищо срещу да прекарва времето си сама, което я прави по-добра в адаптирането към карантинните ограничения преди Откритото състезание на Австралия. " За доста от играчите е мъчно с протоколите и всичко останало. Но аз се усещам добре да седнал съм дълго в стаята си ", добави рускинята.

Гъркинята Мария Сакари, девета сложена, също започва с триумф против Анастасия Потапова (Русия) с 6:4, 6:2. Рускинята Вероника Кудерметова победи номер 10 в схемата Анет Контавейт (Естония) със 7:5, 6:1, а Юлия Путинцева от Казахстан отстрани италианката Мартина Тревизан с 6:3, 6:3. Белгийката Кристен Флипкенс отстрани германката Лаура Зигемунд с 5:7, 7:5, 6:4 в дуел, траял 3:05 часа.

Номер 15 Онс Жабур (Тунис) победи Анастасия Павлюченкова (Русия) със 7:6(3), 6:3, а Айла Томлянович (Австралия) завоюва против Лин Чжу (Китай) с 6:2, 7:6(1).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР