Дърво падна върху движещ се автомобил на пътя между Берковица

...
Дърво падна върху движещ се автомобил на пътя между Берковица
Коментари Харесай

Срамен инцидент: Фирма на АПИ отсече дърво върху пътници край Берковица

Дърво падна върху движещ се автомобил на пътя сред Берковица и Монтана. Цяло знамение е, че пътуващите в колата са живи и здрави и през днешния ден могат да опишат пред Lupa.bg за случая.
„ Случилото се е от 13 февруари т.г. Не сме давали публичност на произшествието, с цел да могат правораздавателните органи да си свършат работата. Те обаче не си мръднаха пръста. Ето какво стана: Минавайки около дребен камион, спрял отсрани на пътя, дърво се стовари върху автомобила, с който пътувахме със брачната половинка ми. Оказа се, че компания прави санитарна сеч, без никакви предупредителни пътни обозначения за това. Продължихме и отбихме настрана на платното. Фирмата, подрязваща дърветата, като че ли не й пукаше за случилото се - нейни коли минаха около нас и никой не се позаинтересува дали сме потърпевши. Малко по-късно се върнахме на мястото на случая, с цел да помолим служащите да бъдат по-внимателни при подрязването. Тогава разбрахме, че те са част от екипа на компания „ БГ Народоосвободителна въстаническа армия “. Пред мен и брачната половинка ми те признаха, че са изпуснали дървото поради мощния вятър тогава “, споделя пострадалият водач.
„ След случая подадохме сигнал на тел. 112 за случилото се. Оттам ни обясниха, че полицията в Монтана няма да изпрати патрул. Посъветваха ни да подадем тъжба до Районното ръководство в регионалния град. Обадихме се и на дежурния на РПУ-Монтана, който също отхвърли да изпрати полицейски патрул да сформира протокол за случая. Обяснението за това бе, че не сме физически потърпевши, а вредите по колата ни ще покрием с „ Автокаско “, продължи описа си водачът.
По думите му, след злополуката здравословното му положение се влошило. Появило му се мощно главоболие, проблеми със стомаха и изтръпване на крайниците: „ Започнах да вървя по лечебни заведения, с цел да схвана какво ми е. Оттам ме изпратиха на психиатър, който откри, че всичко се дължи на напрежението от случая на 13 февруари. Поради тази причина сега съм в болничен “, изясни мъжът.
Въпреки отхвърли на полицията да се заеме със случая, фамилията е подало тъжба, която е отишла в прокуратурата в Берковица. Оттам държавното обвиняване в лицето на прокурор Весела Ранова отхвърля да образува наказателно произвеждане с претекста, че компанията е спазила всички ограничения за сигурност. Как обаче не е ясно.
„ Напълно е допустимо показанията на чиновниците на „ БГ Народоосвободителна въстаническа армия “ АД да са дадени под боязън от загуба на работното си място и под друго влияние. Или просто им е подредено от техните шефове, по този начин да приказват “, допуска пострадалото семейство.
„ Като директни очевидци е редно аз и брачната половинка ми да бъдем разпитани, с цел да може Ранова да реши чии показания да вземе поради. Тя не е поискала информации за извършените ни диалози с Министерство на вътрешните работи и с оператора на незабавния тел. 112. Не са разпитани и дежурните служители на реда от МВР-Монтана за случая. Освен това държавният обвинител е взел поради показанията на служащите от „ БГ Народоосвободителна въстаническа армия “, че нашият автомобил не е потърпевш от падналото дърво. Ако тя беше направила оглед на колата, щеше да откри, че МПС-то е развалено. Очевидно е, че прокурорът не е справедлив, тъй като е взел страна “, възмущава се фамилията.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР