Дърветата около църквата Св. Неделя, която се намира на едноименния

...
Дърветата около църквата Св. Неделя, която се намира на едноименния
Коментари Харесай

Дърветата на софийския пл. Св. Неделя остават, светещите гъби ще бъдат по-малко

Дърветата към църквата " Св. Неделя ", която се намира на едноименния столичен площад, няма да бъдат отсечени при реконструкцията му. Самото пространство в центъра на София ще стане по-зелено след ремонта. Футуристичните осветителни тела, които се планува да бъдат сложени на площада, остават като детайл от пространството, само че ще са по-малко.

Това стана ясно след среща сред кмета на София Йорданка Фандъкова и световноизвестния италиански проектант Масимилиано Фуксас, чието студио завоюва състезанието на общината за план за възобновяване на пл. " Света Неделя ". Италианският проектант разгласи, че в последните два дни се е срещнал със забележките и рекомендациите към плана, отправени от разнообразни наранени страни.


Арх. Масимилиано Фуксас, кметът на София Йорданка Фандъкова и основният проектант Здравко Здравков (от дясно на ляво). Сн. БГНЕС

" За два дни тук единствено слушахме. Моят другар Джорджо Армани твърди, че облича дамите. София е една госпожа и ще се опитам да ѝ направя дреха. Но първо желая да схвана какво желае тя, с цел да е най-елегантната ", разяснява арх. Фуксас.

Няма да се секат дървета
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР