Дървена скулптура в естествен ръст на първата дама на САЩ

...
Дървена скулптура в естествен ръст на първата дама на САЩ
Коментари Харесай

Дървена скулптура на Мелания Тръмп предизвика противоречиви реакции

Дървена статуя в натурален растеж на първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп беше открита през вчерашния ден край родния й град Севница в Югоизточна Словения, съобщи Ройтерс.

Поръчана от работещия в Берлин американски актьор Брад Доуни и издялана с моторна резачка от локалния майстор Алеш Жупевц, статуята служи като допълнение към експозицията на Доуни в словенската столица, отдадена на корените на Мелания в дребната алпийска страна.

Ъгловатата непретенциозна фигура е издялана от дънера онлайн липово дърво , чиято основа е завършена като висок фундамент в поле край река Сава в село Рожно, на 8 километра от Севница, където Мелания е прекарала детството си.

Не е юридически опит за реализиране на прецизна аналогия, дотолкоз, че галерията в Любляна не е сигурна дали да приема статуята съществено.

Въпреки че лицето на статуята е жестоко издялано и не може да се познае, че това е Мелания, фигурата е с дреха, боядисана в светлосиньо, с цел да припомня мантото, с което госпожа Тръмп беше на церемонията по встъпването в служба на брачна половинка й като президент.-->

Доуни сподели, че е желал да " води разговор с политическата обстановка в страната си " и да изведе на напред във времето статута на Мелания като имигрантка, омъжила се за президент, който се закле да понижи имиграцията.

Скулпторът, прочут с артистичното име Макси, е връстник на Мелания и е роден в същата болница като нея . В момента той се занимава основно с полагане на тръби.
 
Some Sevnica residents described it as “a disgrace ”, a “Smurfette ”, saying “it doesn’t look anything like ”.
— Tayelrand (@Tayelrand)
" Нека си го кажем ", декларира Макси във филмче, показвано като част от експозицията, " тя има половината Америка, а аз нямам нищо ".

След тортата " Мелания ", домашните пантофи " Бял дом " и президентските бургери това е поредна облага за родното място на Мелания Тръмп, която обаче провокира спорни реакции на локално равнище, показва Франс прес.

В обществените мрежи, статуята, сложена в полето, беше съпоставена с чучело.
 
The newly unveiled statue of. File under
— J-Lux352
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР