Дървена мафия вършее във Врачанско. Това се твърди в сигнал

...
Дървена мафия вършее във Врачанско. Това се твърди в сигнал
Коментари Харесай

Сигнал до BulNews: Дървена мафия вършее във Врачанско, вижте шокиращи разкрития за шуробаджанащина, конфликт на интереси и корупция

Дървена мафия вършее във Врачанско. Това се твърди в сигнал до организация BulNews за шуробаджанащина, корупция и спор на ползи в институциите, отговарящи за горския фонд в района. 
Шокиращи разкрития за схемите, по които някои хора се замогват, направи източник, поискал анонимност. По думите му, несменяемата шефка на ДГС-Мездра инж. Евгения Христова, се е обкръжила от свои близки, с чиято помощ се задържа на поста толкоз време. 
Инж. Христова е отпред на горското стопанство, в което влизат общините Мездра и Роман, от близо 16 години. През това време тя е построила комплицирана мрежа от свои доближени, с чиято помощ, по думите на нашия източник, върти хитри схеми. 
В ръководената от дамата институция царува шуробаджанащина. Трима от чиновниците са кръвни родственици – двама братя и техен братовчед, а други две служителки са майка и щерка. Подобни близки родствени връзки са неприемливи в държавни структури, защото съставляват очевиден спор на ползи. 
Това обаче не тормози шефката инж. Христова. Самата тя 10 години е била под директния надзор не на какъв да е, а на личния си брачен партньор. Инж. Момчил Костадинов е бил основен горски контрольор в РДГ – Берковица. Незнайно за какво обаче, инж. Костадинов е бил назначен да следи за работата на горските стопанства в област Враца, включително и това в Мездра. На процедура индивидът, който би трябвало да упражнява надзор и да не позволява осъществяването на порочни дейности, би трябвало при установени такива да глоби личната си жена. Преди две години, след голям брой сигнали, инж. Костадинов е бил освободен от поста си, само че царуването на половинката му в Мездра продължава.  
Въпреки че към този момент е лишена от наличието на мъжа си в своята работа, инж. Христова въпреки всичко остава заобиколена от свои близки. Нейна сестра е Кристина Комитска, която работи като специалист стопанска активност в Северозападно държавно дружество, под чиято шапка са всички държавни горски стопанства в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен, както и елементи от Ловеч и София. Там е и мястото, където се одобряват предложения за закупуване на частни гори за комасация с държавните. Неин брачен партньор пък е някогашният заместител регионален шеф на Враца и ексдиректор на регионалната дирекция „ Земеделие “ Мирослав Комитски. 
Докъде тъкмо се простира мрежата на напористата шефка не е ясно. Факт е обаче, че веригата е дълга, а кой и по какъв начин се облагодетелства от комплицираните връзки в нея можем единствено да гадаем.
Разкритията на организация BulNews обаче няма да спрат дотук. Очаквайте напълно скоро да разплетем и да ви покажем някои от схемите на дървената мафия във Врачанско и какви плодове берат участниците в нея.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР