Дарко Тасевски говори пред Труд преди дербито между ЦСКА-София и

...
Дарко Тасевски говори пред Труд преди дербито между ЦСКА-София и
Коментари Харесай

Тасевски: Стоянович възроди Левски

Дарко Тасевски приказва пред " Труд " преди дербито сред ЦСКА-София и Левски. Двата отбора се изправят в пряк конфликт за първото място през днешния ден от 17:00ч. на националния стадион " Васил Левски ". Ето какво сподели някогашният футболист на " сините ":

Дарко, здравей. Следиш ли обстановката в Левски и осведомен ли си какво се случва на " Герена "?

- Да, несъмнено. Гледам мачовете на Левски съвсем всяка седмица. Ставам много постоянно по нощите, защото часовата разлика с Тайланд е доста огромна. Но Левски ме вълнува и няма по какъв начин да не го виждам.

Предстои дерби с ЦСКА. За пръв път от 2009 година двата отбора се изправят един против различен в ролята на първи против втори във краткотрайното класиране. Изненадва ли те този факт?

- Не е изненада, тъй като знаем какъв брой мощен е Лудогорец през последните години. Мога да кажа обаче, че е тъпо Левски да е в такова положение към този момент толкоз години. Всички почитатели се надяваме това да се промени тази година, има такива поръчки, тимът наподобява по-приличен отпреди.

Ти си един от футболистите, взел участие в последния конфликт, когато тимовете бяха първи и втори в класирането. Това бе през месец май 2009 година, когато спечелихте с 2:0, а по-късно станахте и първенци. Какво помниш от конфликта?

- Да, да. Много добре си припомням този мач. Може би това е една от най-хубавите ми победи с фланелката на Левски. Помня, че още първоначално се контузиха двама от най-хубавите ни и опитни играчи - Христо Йовов и Георги Иванов-Гонзо. Но тези, които останахме на терена, не се стреснахме. Дори заиграхме по-добре. И напълно справедливо спечелихме дербито.

Веднага започнаха анализите дали един подобен дуел може да се окаже решителен за купата. Какво е твоето мнение?

- Не мога да настоявам такова нещо, тъй като има още доста мачове до края на сезона. Но от психическа позиция е значимо, тъй като спечелилият ще има по-голямо самочувствие в идващите дуели. Може би даже успехите ще идват по-лесно по-късно.

Как протичаха часовете преди огромните дербита за вас, играчите? Имаше ли нещо по-специфично, което правехте - хранене, отмора, метод за спомагателна мотивация?

- По това време ходихме на лагер два дни преди дербито. Само за информация - преди останалите дуели лагерите бяха еднодневни. Не е имало обаче потребност от спомагателна мотивация, знаехме какво значи да се завоюва дербито и всички излизахме подготвени на 100 %. Българите в тима по това време бяха доста повече от легионерите и точно те пренасяха мотивацията на чужденците и несъмнено влияеха и помагаха. Имаше доста мъжки момчета тогава в състава.

Кой е най-паметният ти дуел против ЦСКА?

- Точно този от 2009-а. Тогава направих доста мощен мач, подадох и за втория гол, осъществен от Зе Суарес. А след това станахме първенци.

Казват, че моментната форма не е от голяма важност за дуелите сред ЦСКАи Левски? Кои аспекти от играта са решаващи тогава в тази ситуация?

- Така е, не е значима формата. Този мач се печели със сърце, себераздаване, битка. Който покаже това в събота ще завоюва.

Кои са мощните страни на този тим на Левски и къде намираш недостатъци?

- Новият треньор донесе баланс, върна вярната конфигурация постоянно да се играе за победа, да се вкарват голове, да се пресира противника. Точно това е мощната страна на Левски в този мач. Не желая да импортирам напрежение в тима или да наскърбявам някого, само че считам, че вратарският пост е уязвимост на " сините ". Надявам се обаче това да се промени след този основен мач.

Можеш ли да дадеш прогноза за изхода на дербито?

- Не, не мога да дам. Желанието ми е Левски да победи.

За край няма по какъв начин да не те попитам дали има късмет родните почитатели да видят Дарко Тасевски още веднъж в Първа лига и имало ли е разновидности през последните години това да се случи?

- Феновете ще ме видят на трибуните на " Герена " в края на годината по какъв начин поддържам тима. Тогава ще се прибера в България след края на сезона в Тайланд. За всичко друго е късно към този момент. Догодина ставам на 35.
Първа лига 10 кръг, събота 29 септември  ЦСКА-София 17:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР