Dark Souls сериите са известни със своята трудност, което не

...
Dark Souls сериите са известни със своята трудност, което не
Коментари Харесай

Миязаки за степента на трудност в Elden Ring

Dark Souls сериите са известни със своята компликация, което не подхожда на всеки. FromSoftware знаят това и до известна степен Elden Ring ще се разграничава в това отношение. Не, че боевете в нея ще бъдат лесни, а по-скоро играта ще предложи, както показва Уес Фенлън от страниците на PC Gamer, „гъвкавост“ и играчите ще имат избор пред себе си в които борби да влизат и в кои не. За това приказва неотдавна и основателят на Souls сериите Хидетака Миязаки.

„Осъзнавам, че до момента в който предлагаме игри с висока степен на предизвикателство, в това време ги проектираме тъй че да почувстват голямо задоволство от успеха. Аз обаче не искам новопристигащите играчи да се стресират от тази компликация прекомерно доста. Те ще могат да се завръщат към нещо на по-късен стадий, когато почувстват, че са в невъзможност, тъй че да имат независимост при напредъка си и да не им се постанова да си блъскат главата в една и съща стена още веднъж и отново“, показва Миязаки.

Преди всяка игра от вселената на Dark Souls, показва Фенлън, пораждат диспути по отношение на метода, по който би трябвало да подходи FromSoftware по отношение на тематиката за компликацията. И Миязаки е наясно с тези разногласия.

„Мисля, че метода към игрите ни, освен към Elden Ring, е да ги създадем тъй че да окуражават играча да преодолява компликацията. Ние не ги вършим преднамерено сложни или такива само поради самата компликация. Искаме играещите да употребяват съобразителността си, да учат играта, да запомнят протичащото се и да се учат от грешките си. Не желаеме нашите играчи да си мислят, че играта ги санкционира незаслужено, а че има късмет да завоюват сложни борби и да осъществят напредъка. Знам, че Souls игрите постоянно се свързват с невероятно сложните си равнища и висок предел на досегаемост. Но действително, ние се опитваме да сътворяваме по подобен метод игрите си, че да създадем този повтарящ се цикъл на неуспех и победа да им носи наслада самичък по себе си. Надявам се, че с Elden Ring и новите благоприятни условия, които обезпечава, играта ще е сполучлива в това отношение“, заключава Миязаки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР