Държавното събрание (парламентът) на Естония отправи призив за по-решително подпомагане

...
Държавното събрание (парламентът) на Естония отправи призив за по-решително подпомагане
Коментари Харесай

Русия и Беларус вън от Олимпийските игри, настоява Естония

Държавното заседание (парламентът) на Естония насочи апел за по-решително подкрепяне на Украйна в нейната отбрана против Русия. Депутатите показаха и поддръжка за Киев в напъните му да бъде неразрешено присъединяване на съветски и беларуски спортисти в интернационалните спортни надпревари и в Олимпийските игри, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на изказване на естонския парламент.

" Нито Международният олимпийски комитет, нито който и да било различен може да остане безпристрастен във връзка с войната и закононарушенията на геноцид, осъществени от терористичния режим на Русия ", се споделя в изказването.

Прикриването на тези закононарушения с олимпийския байрак е " аморално и недопустимо ", заявява естонският парламент в шестото си изказване в поддръжка на Украйна. Депутатите в Талин осъдиха също военната експанзия на Русия и дадоха уверения на Украйна за поддръжката на Естония, като приканиха виновни за войната да бъдат изправени пред съда.

" Храбростта на украинския народ задължава страните, уважаващи демократичните полезности, да бъдат единни и да не престават да оказват помощ за успеха на Украйна ", обявиха депутатите.

Естонският парламент насочи апел към интернационалната общественост да окаже по-решителна поддръжка на Украйна с военни, политически и стопански средства, с цел да може по-бързо да бъде реализирана тази цел, се показва още в изказването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР