Държавното предприятие с най-високите заплати в България - „Ръководство на

...
Държавното предприятие с най-високите заплати в България - „Ръководство на
Коментари Харесай

Скандал в РВД: 1 час самолетите летели на сляпо над България заради срив в ел. захранването

Държавното дружество с най-високите заплати в България - „ Ръководство на въздушното движение”, през последните 5 години е превърнато в кошер с „ калинки” на ГЕРБ, които се назначават на особено измислени за тях ненужни позиции, с цел да пазят гърба на близкия до Бойко Борисов общоприет шеф Георги Пеев.
Това написа източник на Lupa.bg от РВД в сигнал, описващ безобразията в предприятието, където няма заплата под 5000 лв..
„ След обявата на Lupa.bg за прекратено ел. зареждане в Държавно дружество „ Ръководство на въздушното движение” на 20 май се оказа, че хаосът в небето над България е траял не 10 минути, както съобщихте, а към 1 час! Един час, в който самолетите летят над страната като на магия, един час, който сериозно заплашва сигурността на полетите и живота на стотици пасажери във въздуха, един час в който има голям пробив в националната сигурност на България”.
Така стартира сигналът до редакцията във връзка нашата вест от 20 май 2021 година, озаглавена „ Хаос: Самолетите над България летят „ на сляпо” без радари”.
Сега източникът ни разкрива нови елементи около ужаса, да вземем за пример - че вместо да подаде оставка след злокобния случай, шефът на РВД Георги Пеев се заканил да уволни чиновниците, огласили безобразието.
Според досегашната ни информация на 20 май от 6,55 до 7,05 ч. въздушното придвижване остана без управление на прелитащите над България самолети. Излитащите и кацащите машини са летели „ на сляпо” поради прекратено електрическо зареждане, разкри наш източник, който упорства да бъде направена инспекция и да се обясни за какво се е стигнало до ужаса, който можеше да коства стотици човешки животи.
Експертът изясни, че без ток всички радари са угаснали и ръководителите на полети не са могли да създадат нищо друго, с изключение на да се молят в инфарктния миг да няма конфликт в небето.
Сега, обаче, се оказа, че РВД е било „ сляпо” не за десетина минути, аз за цялостен час.
Ето какво още написа в сигнала до Lupa.bg:
„ Когато угаснат радарите, страната ни става евентуална цел за непознато нахлуване! След обявата на Lupa,bg генералният шеф на Директива за птиците РВД Георги Пеев, вместо да подаде оставка и да поеме отговорност, е заплашвал чиновниците с уволняване за изнесената информация.
Като общоприет шеф Георги Пеев носи безспорната отговорност за срутва в системите, довели до това изключително произшествие. Вместо да прави непотребни първокласни поправки за милиони левове в почивните бази на предприятието в курортите Св. Св. Константин и Елена и Банско по време на пандемията, довела до невиждана финансова рецесия, средствата е трябвало да с употребяват за закупуване на нужното съоръжение, с цел да не стига в никакъв случай повече до свръх рисковата обстановка.
Генералният шеф Георги Пеев трансформира държавното дружество в частна компания, ръководи безнаказано поради прекомерно околните си връзки с Бойко Борисов и неговото обграждане.
Направете информация за назначенията в Директива за птиците РВД през последните 5 години - единствено членове на фамилиите на висши функционери на ГЕРБ на особено измислени за тях ненужни длъжности. Защо ли? За да получат огромни заплати, а в подмяна да наблюдават да не се изнася информация в медиите и да пазят гърба на Георги Пеев в сериозни обстановки. На ход е служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР