Държавното първенство по триатлон се проведе през уикенда на 15-16

...
Държавното първенство по триатлон се проведе през уикенда на 15-16
Коментари Харесай

Повече от 210 души взеха участие в държавното по триатлон

Държавното състезание по триатлон се организира през уикенда на 15-16 август в гр. Пловдив на Гребен Канал. Повече от 210 спортиста влязоха в борба за оценките в първото за годината съревнование по триатлон. Надпреварата стартира със стартовете при мъжете и дамите в олимпииската отдалеченост 1500 метра плуване, 40 км колоездене и 10 км тичане.

Зам.-министърът на младежта и спорта Николаи Павлов награди спечелилите при мъжете и дамите от държавното състезание по триатлон. Николаи Павлов поздрави президента на Българската асоциация по триатлон Марио Илиев за отличната организация на шампионата в Пловдив.

В надпреварата при мъжете Петър Божилов от СКПСТ “Космос” финишира за 2:06:43 часа и изпревари с 3:39 мин. Иво Илиев от СКТ “Б. Доков”. Трети се подреди Георги Палазов от Семеен кодекс “Палазов”, с разлика от 6:12 мин. от спечелилия. При дамите наи-добро време даде Даниела Камбурова- Александрова от Семеен кодекс “Три-екстриим”. Неиното време беше 2:26:34 часа. Втора остана Иолена Гешева от Семеен кодекс “Триатлет” с разлика от 3:12 мин. Трета на почетната стълбичка се качи представителката на Семеен кодекс “Шампион” Юлия Спасова, която финишира с време 2:32:22.

По време на държавното състезание се организира и отворен старт за дилетанти, като задачата беше разпространение на триатлона в България. В него се включи и комерсиалното аташе на американското посолство Мигел Ернандес. При мъжете победител стана Александър Лилов, а при дамите успеха беше за Евелина Златанова.

Състезанието се организира с общителната поддръжка на Община Пловдив и други спомоществователи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР