Държавното обвинение ще обжалва, но той излезе навън още днесСинът

...
Държавното обвинение ще обжалва, но той излезе навън още днесСинът
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник излиза на свобода, дадоха му условна присъда

Държавното обвиняване ще апелира, само че той излезе на открито още през днешния ден

Синът на прокурора от Перник Бисер Михайлов - Васил Михайлов, беше наказан условно на 1 година и 8 месеца, с четиригодишен изпитателен период. Той излиза на независимост за четирите закани за ликвидиране към някогашната му другарка Боряна Рангелова.

Той към този момент излезе от Централния софийски затвор и се прибра вкъщи. Михайлов разгласи, че всичко е било цирк на някогашната му, с цел да го съди за пари.

„ В пандиза осъзнах доста неща. В живота си съм позволил доста неточности. Перник няма от какво да се опасява ”, даде обещание той.  

„ Влязох в пандиза на 18-годишна възраст. Ако различен мой връстник беше вътре, щяха да му се случат неприятни неща. Имал съм физически саморазправи, тъй като са ме атакували ”, твърди Михайлов, съгласно който е станал толкоз прочут с действията си единствено тъй като татко му е прокурор.

Прокуратурата искаше 5 години затвор за младежа и Софийска районна прокуратура ще стачкува присъдата наложена през днешния ден.

В интервала от 28.10.2022 година до 21.07.2023 година при изискванията на продължавано закононарушение с четири действия обвиненият се е заканил с ликвидиране на Рангелова. На 28.10.2022 година към 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, той се заканил с ликвидиране на дамата, като ѝ споделил: „ Ще те убия! “, а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през м. декември 2022 година и на 01.07.2023 година се обадил на дамата по телефона и още веднъж ѝ споделил, че ще я убие. На 21.07.2023 година към 17,30 ч. в гр. Перник обвиненият още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на нея, като й направил жест с ръка наподобяващ пукотевица с револвер, ориентиран към нея.

По случая беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието бяха разпитани очевидци и бяха направени експертизи, който потвърждават виновността на обвиненият.

Наблюдаващият прокурор изиска на подсъдимия да бъде наложено наказване 5 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим. Състав на Софийски областен съд призна Михайлов за отговорен за една от заканите и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година условно, което се отсрочва за период от 3 години. Софийски областен съд групира присъдата, дружно с наложена от съдът в гр. Сливница по обвиняване на Софийска районна прокуратура, за закана с ликвидиране и нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди, по която  той е наказан и му е наложено наказване от 20 месеца „ отнемане от независимост “ условно, чието осъществяване се отсрочва на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс за период от 4 години. Именно тя е по-тежка и предстои на осъществяване.

Прокурорският наследник е обвиняем и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с ликвидиране и безчинство, по което съвещанията не престават в Софийски областен съд.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР