Държавното обвинение разследва безстопанственост в Кинтекс. По-рано днес ДАНС и

...
Държавното обвинение разследва безстопанственост в Кинтекс. По-рано днес ДАНС и
Коментари Харесай

Спецакции на прокуратурата в Кинтекс“ и Захарен комбинат“ - Пловдив

Държавното обвиняване проверява занемареност в " Кинтекс ". По-рано през днешния ден ДАНС и Специализараната прокуратура обискираха офисите на държавния оръжеен търговец. За нередностите са алармирали чиновници на Агенцията за държавна финансова ревизия. На този декор спецакция на прокуратурата се организира през днешния ден и в " Захарен комбинат " - Пловдив.

Вижте повече в директното включване на Тихомир Игнатов:

София Пловдив

Рано сутринта в постройката на „ Кинтекс “ влязоха прокурори, проверяващи служители на реда и чиновници на ДАНС. Бяха осъществени претърсвания, бяха отнети и документи.

Стана ясно, че досъдебното произвеждане е стартирало при започване на годината и е обвързвано с занемареност и незаконен сговор. Според прокуратурата държавният оръжеен търговец не е потърсил неустойки от български производители, които платил: „ Кинтекс “ е платил неустойки на държавното управление на Индия за забавянето на оръжейна доставка и за производството на некачествена продукция, която била върната.

Според прокуратурата нанесените вреди са в размер на милиони. Разследването е ориентирано против предходното управление на „ Кинтекс “.

Не се чакат бързи резултати от разслезването, съобщи зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Акция имаше и в „ Захарен комбинат “- Пловдив. Свързана е с делото за семейство Арабаджиеви. Претърсени са общо седем адреса, като проверяващите са намерили доста документи, които демонстрират преводи към офшорни компании. Обвинение ще получи шефът на завода, който е излязъл под парична гаранция от 200 хиляди лева

Испанският съд към момента не е дал позволение за ексстрадицията на Арабаджиеви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР