Държавното обвинение прекратява разследването срещу Бойко Борисов заради снимките с

...
Държавното обвинение прекратява разследването срещу Бойко Борисов заради снимките с
Коментари Харесай

Държавнотго обвинение: Прекратяваме разследването срещу Борисов за кюлчетата и пачките

Държавното обвиняване приключва следствието против Бойко Борисов поради фотосите с кюлчета и пачки. Това оповестиха от прокуратурата.

В рамките на досъдебното произвеждане са назначени и направени седем  компютърно-технически експертизи на 17 файла или 16 броя фотоси и един видеоматериал, както и една спомагателна разширена сложна компютърно-техническа и лицето-идентификационна експертиза.
 
" Изготвените експертизи сочат, че приобщените по делото файлове със фотоси и видеозапис съставляват резултат от употребявано техническо средство, само че макар че са изчерпани способите на доказване, планувани в Наказателно-процесуален кодекс, не е допустимо да се откри изрично дали отразяват обективната реалност, защото същите не са истинските файлове, а техническото средство, с което са направени, не е открито. По делото са събрани доказателства за това, че фотосите са подправени. Експертизите откриват фалшификация в метаданните им и установяват несъответствия в изображенията, които обосновават съмнение за манипулиране и слагат под подозрение истинността на направените копия на снимковия материал. (Пример - файл MG_7777.JPG - съдържа дата на снимане 25.09.2017 година,  а метаданните са били изменени с дата 22.07.2024 година, която все ще не е била настъпила все още на публикуването на фотографията - 17.06.2020 г.) ", показват от прокуратурата, съобщи Дарик. 

Не е допустимо да бъде потвърдено по безспорен метод дали банкноти с номинал 500 евро, златни кюлчета и револвер фактически са се намирали на изобразеното на фотосите място.

Не може да бъде потвърдено и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти (освен тази, която се вижда най-отгоре), какъв брой на брой са и на каква обща стойност, показват от прокуратурата. 

Според отговора на Централната банка на Република Франция една от тези банкноти със серия и номер U09014849096  не съществува, което в допълнение разколебава извода за меродавност на фотосите. Въпреки че са осъществени всички вероятни дейности по следствието, не може да бъде потвърдено по безспорен метод на коя дата и от кого са били снимани съдържащите се на седемнадесет файла фотоси и видеозапис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР