Държавното дружество БДЖ – Пътнически превози“ (БДЖ – ПП) ще

...
Държавното дружество БДЖ – Пътнически превози“ (БДЖ – ПП) ще
Коментари Харесай

БДЖ купува 10 нови електрически локомотива

Държавното сдружение „ БДЖ – Пътнически транспорти “ (БДЖ – ПП) ще се снабди с 10 нови електрически локомотива, които ще бъдат доставени от „ Сименс Мобилити “ против малко над 91 млн. лева без Данък добавена стойност.

Сумата включва поддръжка, образование на личен състав и разноските за спешни поправки. 

Локомотивите се финансират по линия на финансовата стратегия на сдружението, прецизираха от пресцентъра на БДЖ.

И десетте нови локомотива ще са модел Smartron X4-E-Lok-D, излиза наяве от документите.

Първият ще бъде доставен до 18 месеца след подписване на контракта.

Той още не е подписан и не попада в системата на ЦАИС. Останалите локомотиви ще бъдат доставени поетапно в период до 24 месеца от сключването на договора.

Плановата техническа поддръжка на един от магистралните електрически локомотиви ще се прави при постигане на пробег от 900 хиляди км и е с обща стойност от над 101.7 хиляди лева без Данък добавена стойност. Първи главен ремонт ще се прави при постигане на пробег от 1.2 млн. км, като цената му е над 474.7 хиляди лева без Данък добавена стойност. Тук влизат материалите, консумативите, аварийните елементи и трудът.

Според изискванията на поръчката „ Сименс Мобилити “ ще образова и избран брой хора, които да може да обслужват новите придобивки на сдружението.

БДЖ – Политическа партия към този момент разполага с 15 локомотива модел Smartron, които бяха закупени през 2020 година, напомня economic.bg.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР