“Държавността не е даденост, нито парламентаризмът като единствената реална форма

...
“Държавността не е даденост, нито парламентаризмът като единствената реална форма
Коментари Харесай

Малина Едрева: Държавността и демокрацията не са даденост, нека се погрижим за тях

“Държавността не е даденост, нито парламентаризмът като единствената действителна форма на демократична власт. В личната ни история имаме мъчителния образец по какъв начин елементарно се губи той и какви последствия носи тази загуба “. Това написа във Фейсбук ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет.
“След два дни имаме отговорността да изберем парламент, който да излъчи държавно управление. То от своя страна да ръководи от името на всички ни. Да намира най-правилните и допустими решения. Да не си разрешава да разделя жителите си на „ умни “ и „ елементарни “, да не раздава „ присъди “, тъй като това е работа на правосъдната власт и на никой различен. Сред богатия азбучник от претенденти за моя глас аз ще диря тези, които имат съответни хрумвания какво желаят да реализират за страната ни и по-важното по какъв начин възнамеряват да ги изпълнят “, написа още тя.
 Малина Едрева: Езикът на омразата няма място по улиците на София Малина Едрева: Езикът на омразата няма място по улиците на София
„ От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет желая да поздравя кмета на София, че за поредна година не съгласува п...
“Универсални решения няма, нито един явен и елементарен път, по който да управляваш. Разделеното ни общество има потребност от диспути, има потребност избраниците му да имат смелостта да седнат на една маса и да чуят особеното мнение. Да работят, с цел да градят, а не просто да отхвърлят и да опълчват. Тъжно е, че толкоз доста от претендентите за власт в действителност не са претенденти да ръководят. Нямат даже желанието да разискват вероятни решения. Някои от тях очевидно считат, че с цел да стигнеш до властта не е нужно да имаш свои хрумвания, задоволително е да създадеш повечко безпорядък, разделяне и ненавист. С такива похвати не можеш да управляваш дейно, само че можеш да си осигуриш местенце в Народното събрание или общински съвет, партийна дотация, ефирно време, почитатели във Facebook. Получаваш всичко това, а не носиш отговорност за нищо “, безапелационна е Едрева.
“Тъжно ми е, че чух толкоз претенденти за депутати да се застъпват за концепцията за длъжностен кабинет. Това не е нищо повече от непринуден отвод от парламентаризъм, лишаване на опцията на разнообразни представители на народа, определени от него, да сформират държавно управление. Тъжно ми е и, че претенденти за власт, които не демонстрираха лицата си нито по време на акцията, нито преди този момент, желаят да се понижи представителността на жителите в институцията Народно заседание. Тъжно ми е да слушам по какъв начин още неизбрания парламент ще „ изгасне като влажен фас “. Така гасне и самата концепция за парламентаризъм, за народна власт “, написа още ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС.
Според нея обаче, всичко зависи от всеки един глас в урните в неделя. “Аз, както постоянно до момента, ще гласоподавам „ За “, а не „ Против “. Да си съперник е елементарно, сложното е да градиш. Надявам се и вие да гласувате „ За “ - за положителни хрумвания, за виновни персони, с цел да намерим метод да продължим да живеем дружно и след изборите. Информирайте се и какво е изборният развой в действителност, по какъв начин би трябвало да се случва той. Следете дали всичко е почтено и транспарантно. Нека не позволим на никого да ни отнеме гласа с операции на самия развой или посредством делигитимирането му с клюки, погрешна информация или машинация, поднесени в деня на вота, каквито опити също помним. Държавността и демокрацията не са даденост. Нека се погрижим за тях! “, приканва още Малина Едрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР