Държавността е потъпкана, доверието на гражданите във властта е убито,

...
Държавността е потъпкана, доверието на гражданите във властта е убито,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Държавността е потъпкана, доверието на гражданите във властта е убито

Държавността е потъпкана, доверието на жителите във властта е убито, съобщи пред радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев. По думите му въпросите с чумата по дребните преживни животни, Търговския указател и банкрутиралата компания „ Олимпик “ изгубиха вярата на обществото. Много постоянно властта попада в ръцете на хора, които имат възторг, само че нямат качества и нормално казусът не трябва решен, а единствено се задълбочава, сподели още социологът.
„ Идеята, че в този момент внезапно отнякъде ще пристигна изцяло квалифициран човек или група хора, които ще са в положение да възстановят държавността и доверието, ми се вижда глупава. По-скоро бих заложил на непосилен, по-дълъг развой, развой на пораждане и възникване, развой на проби и неточности, развой на разтърсвания. Но нас това не трябва да ни плаши. Няма да се оправи България без разтърсвания. Битката за нашата държавност, достолепие и доверие във властта би трябвало да стартира час по-скоро. Тя би трябвало да стартира във всеки един от нас – тези, които сме решили да останем в нашата страна “, разяснява Кънчо Стойчев.
Той сподели още, че обществото е докарано до обстановка, в която всяко известие от страна на властта, не се приема като същинско. Той изясни, че болестта с чума по дребните преживни животни не би трябвало да се омаловажава, само че страната ни е изправена пред доста по-сериозни проблеми – болестта на обществото и недоверието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР