Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ отбелязва 15 години от създаването си,

...
Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ отбелязва 15 години от създаването си,
Коментари Харесай

Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ чества годишнина от създаването си

 Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ отбелязва 15 години от основаването си, оповестиха от пресслужбата на институцията. Ето и детайлности:

" Казват, че по Коледа фантазиите се сбъдват. И най-много огромните фантазии. Преди 15 години една смела фантазия си проправя път и се трансформира в действителност. Реалност с обещаващо бъдеще, тъй като стъпва на здрави основи и сплотява хора, които не се опасяват да си слагат високи цели и да мислят отвън рамките.

Така се ражда Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ). Като приемник на Национална компания " Пристанища “ и на част от Изпълнителна организация " Пристанищна администрация “. След формалната правосъдна регистрация на 29 декември 2005 година ДППИ стартира да ръководи цялата територия (публична държавна собственост) и всички дълготрайни материални активи на българските пристанища. Редица действия, свързани с изграждане и поддържане на пристанищни акватории, кейови стени, вълноломи, канали и така нататък, се завъртат с замайващ порив, който става все по-широкообхватен с времето.  

Минават Коледа след Коледа, фантазиите стават още по-големи и към този момент стигат оттатък рамките на инфраструктурата. Защото развиването на пристанищата не се изчерпва с развиването на пристанищната инфраструктура. Така, напълно естествено, компанията насочва взор към корабоплаването. ДППИ построява и стартира да оперира едни от най-модерните системи за ръководство на трафика и по море, и по река. Така България се трансформира в една от водещите европейски страни по цифровизация на пристанищните услуги и управление на корабния трафик.

Казват, че по Коледа фантазиите се сбъдват. И най-много огромните фантазии. 15 години по-късно екипът на Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ – управителният орган на българските пристанища, разпилян в София, Варна, Бургас, Лом и Русе, само че единен от една обща задача, продължава да мечтае. И да доближава фантазиите си и по море, и по река. Защото умее да ги трансформира в ясни цели, които да следва устремено, даже когато вятърът не е попътен, а срещуположен, и водата под кила не е седем фута. И съумява да бъде постоянно с няколко цели напред ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР