Държавно горско стопанство (ДГС) Бяла отбелязва Седмица на гората“ с

...
Държавно горско стопанство (ДГС) Бяла отбелязва Седмица на гората“ с
Коментари Харесай

Открито представяне на лесовъдската професия в Бяла

Държавно горско стопанство (ДГС) Бяла отбелязва „ Седмица на гората “ с редица мероприятия, свързани с разпространение на празника.

Честванията на професионалния празник на лесовъдите и горските чиновници и служащи започнаха с двудневна акция по залесяване. В горска територия с повърхност от 2 дка в землището на село Стърмен, лесовъдите от ДГС Бяла засадиха едногодишни вегетативни тополови фиданки. А в горска територия до село Бистренци бяха залесени 1000 едногодишни семенни фиданки от типа окосмен дъб. Залесителният материал е 100% произвеждане на стопанства в състава на Северноцентралното държавно дружество, към което спада и ДГС Бяла. Тополовите фиданки са създадени в разсадника към ДГС Свищов, а дъбовите в горски разсадник „ Джулюница “ към ДГС Горна Оряховица.
Открито показване на лесовъдската специалност под короните на дърветата в градския парк, бе другата самодейност, с която чиновниците на ДГС Бяла уважиха „ Седмица на гората 2022 “. Гостите и жителите на града имаха опция да се срещнат с работата на лесовъда и да научат повече за гората и лесовъдските мероприятия, които се организират в нея.
През тази седмица лесовъдите от ДГС Бяла ще продължат самодейностите във връзка със „ Седмица на гората “ с две събития за учениците от НУ „ П. Р. Славейков “ – гр. Бяла. „ Под формата на игри и занимания учениците ще бъдат осведомени с работата на лесовъдите, с разпоредбите в гората,като се надяваме да засилим любовта и интереса им към гората. “ – съобщи инж. Десислава Цвяткова – началник на сектор при ДГС Бяла.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР