Държавният център по инженерни изследвания на космическото растениевъдство в Южнокитайския

...
Държавният център по инженерни изследвания на космическото растениевъдство в Южнокитайския
Коментари Харесай

Китай експериментира със семена ориз, пребивавали на Луната

Държавният център по инженерни проучвания на галактическото растениевъдство в Южнокитайския селскостопански университет в Гуанчжоу пристъпи към втори стадий от опит със семена ориз, обитавали на Луната с задачата "Чанъе-5 ", заяви ТАСС.

След пътуването до естествения сателит на Земята и назад зърната към този момент са покълнали, писа в. "Чайна дейли ". Целта на плана е да се основат растения с усъвършенствани характерности посредством едва изменение в генома. Китай е една от дребното страни в света, които употребяват галактически технологии при мутационната селекция, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Мутациите са основен развой в биологичната еволюция. Това е основа на селекцията и дейностите по основаване на нови типове ", съобщи зам-директорът на изследователския институт Го Тао.

Той посочи, че опитът с ориза е сбъднат за пръв път в условия на открития космос, и то при нескончаем полет. Образците са изпитали въздействието на слънчевата интензивност и радиацията в пояса Ван Алън, добави той.

Според китайски специалисти за продоволствената сигурност на страната в околните 10 години ще е нужно увеличение на добивите с към 10 на 100. Смята се, че галактическата селекция ще помогне за осъществяването на тази задача.

Though we can't grow stuff on the moon (yet), we can grow stuff that had been to the moon.
Picture: Some rice seeds carried by has germinated.
Article by (Chinese):
— 星咲高校地学部航天局 HGCSA (@dedztbh)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР