Държавният секретар на САЩАнтъни Блинкън съобщи, че е отменил плановете

...
Държавният секретар на САЩАнтъни Блинкън съобщи, че е отменил плановете
Коментари Харесай

Антъни Блинкън отмени планираната си среща със Сергей Лавров

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън заяви, че е отменил проектите си за среща с съветския външен министър в Женева по-късно тази седмица, съобщи Асошиейтед прес.

Пред кореспонденти Блинкън съобщи, че дейностите на Русия демонстрират, че Москва не е сериозна по отношение на дипломатическия път за разрешаване на рецесията. Поради тази причина той заяви, че е отменил срещата си в четвъртък с външния министър на Русия Сергей Лавров.  

Повтаряйки думите на президента Джо Байдън, Блинкън съобщи, че решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на украинския регион Донбас е нарушаване на интернационалното право, а разполагането на съветски бойци там съставлява " началото на инвазия ".

Блинкън в същото време уточни, че резервира вяра за спокойно превъзмогване на рецесията посредством дипломация , само че добави, че не счита, че една среща с Лавров ще бъде продуктивна в този миг.

По думите на държавния секретар речта на съветския президент Владимир Путин, с която той призна независимостта на двете сепаратистки области на Украйна, и изявленията му по-късно денем са " надълбоко притеснителни " и демонстрират, че Путин счита Украйна за " подчинена ".

Съединени американски щати и съдружниците им ще продължат да ускоряват глобите, в случай че Русия ускори експанзията си по отношение на Украйна, съобщи още Блинкън след диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба във Вашингтон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР