Държавният секретар на САЩ ще предупреди днес германския си колега

...
Държавният секретар на САЩ ще предупреди днес германския си колега
Коментари Харесай

Блинкен с предупреждение към Германия за „Северен поток 2”

Държавният секретар на Съединени американски щати ще предизвести през днешния ден немския си сътрудник по отношение на вероятни наказания поради газопровода, заяви уеб сайтът anews.com.
" Байдън беше доста явен, когато сподели, че счита тръбопровода за неприятна концепция. Лоша за Европа, неприятна и за Съединени американски щати ", сподели Блинкен на конференция в централата на НАТО.
Според Блинкен, газопроводът сред Русия и Германия опонира на ползите на Европейския съюз и може да подкопае Украйна.
Германия упорства тръбопроводът да бъде приключен, макар непрекъснатата опозиция на Съединени американски щати в продължение на повече от десетилетие. По време на първото си посещаване в НАТО Блинкен сподели, че би трябвало да се срещне с немския си сътрудник, с цел да обсъдят въпроса.
„ Северен поток 2 ” е в несъгласие със личните цели на Европейски Съюз в региона на сигурността, сподели Блинкен при срещата си с генералния секретар на НАТО.
 Зелените в Германия възнамеряват да спрат Северен поток 2 Зелените в Германия възнамеряват да спрат " Северен поток 2 "
Зелените в Германия заложиха в предизборната си стратегия да прекратят енергийния план " Северен поток 2 ". Това е съществено затруднение...
„ Той има капацитета да подкопае ползите на Украйна, Полша и редица близки сътрудници и съдружници ", акцентира американският посланик и съобщи, че законът на Съединени американски щати изисква Вашингтон да наложи наказания на компании, участващи в плана " Северен поток 2 ".
Газопроводът ще заобиколи Украйна, която е одобрявана за западен съдружник, като я лиши евентуално от скъпи директни такси. Това ще също усили европейската енергийна взаимозависимост от Русия и ще се конкурира с доставките на американски полутечен природен газ.
Вече са построени към 95% от тръбопровода и той може да бъде приключен до септември, настояват анализатори, които наблюдават процеса.
Съединени американски щати се притесняват, че Русия може да употребява „ Северен поток 2 “ като лост за намаляване на страните от Европейски Съюз посредством увеличение на зависимостта от Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР