Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви днес, че Русия

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви днес, че Русия
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън в Киев: Русия трябва да направи първите стъпки за намаляване на насилието в Източна Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи през днешния ден, че Русия би трябвало да направи първите стъпки за понижаване на насилието в Източна Украйна и че съществена цел на Вашингтон е възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, съобщи Ройтерс.

При първото си посещаване в Украйна Тилърсън сподели още, че Съединени американски щати ще проучат методите за смяна на статуквото в украинската рецесия и че съветската интервенция в миналогодишните избори в Съединени американски щати към момента пречи за възстановяване на връзките н Москва.

Посещението на държавния секретар в Киев е мощна демонстрация на поддръжката на Вашингтон, сподели украинският президент Петро Порошенко. Той приветства и назначението на Кърт Волкър за специфичен делегат на Съединени американски щати в Минския кротичък развой. По думите на Порошенко с опита си като посланик от кариерата Волкър ще помогне за цялостното използване на Минските съглашения.

Кърт Волкър, който съпровожда Тилърсън в Киев, ще остане в украинската столица още няколко дни, с цел да се ускори координацията сред Съединени американски щати и Украйна, сподели още Петро Порошенко.

Междувременно представителят на Кремъл сподели в Москва, че се приготвя конферентна връзка сред водачите на Германия, Русия, Украйна и Франция или на страните от така наречен Нормандска четворка. "Телефонен диалог на четворката е на дневен ред. Той се приготвя, само че още не е ясна датата ", сподели Дмитрий Песков, представен от "Интерфакс " и Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР